Algemeen

Nationale houtdag op 1 december

De Nationale Houtdag 2009, georganiseerd door Het Houtblad en de Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen, is geheel gewijd aan duurzaam bouwen en diverse vertakkingen daarvan. De manifestatie is voor allen die toekomst willen winnen.
Om een optimale kruisbestuiving tot over de grenzen heen op gang te brengen, zijn ook sprekers uit Groot-Brittannië, Duitsland en Zweden uitgenodigd. Doelstelling van het congres is kennisoverdracht en kennisuitwisseling, het leggen van inspirerende contacten en het aanzwengelen van discussies.

Twee parallelprogramma's
Er lopen twee parallelprogramma's, één in de Grote Zaal waarvoor Het Houtblad en één in de BAM-zaal waarvoor de Koninklijke VVNH verantwoordelijk is. Het Houtblad concentreert zich op het samenbrengen van (inter)nationale architecten, organisaties en aanbieders van duurzame bouwsystemen, onder wie Anne-Marie Rakhorst, Mechthild Stuhlmacher, Pieter Weijnen, Gert Wingårdh en Bart Mispelblom Beyer.
De VVNH, die met deze conventie haar 100-jarig bestaan viert, houdt 's morgens haar jaarlijkse ledenvergadering en biedt 's middags een programma aan over haar beleid, duurzaam bosbeheer, milieu, klimaatverandering en mvo. Bezoekers kunnen 's middags pendelen tussen beide programma's.

WoodChallenge 2009 en afsluiting
Aan het eind van de morgen is er een gemeenschappelijke activiteit: de uitreiking van de studentenprijs WoodChallenge 2009. De dag wordt eveneens in gezamenlijkheid afgesloten met presentaties van onder andere minister Cramer (VROM) en Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland. Tussen alle programmaonderdelen door kan men de Informatiemarkt bezoeken met bedrijven en organisaties die duurzame producten en diensten presenteren.

Aanbieding actieplan Bewust met hout aan minister Cramer
De Koninklijke VVNH en de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten hebben in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen gezamenljk het actieplan Bewust met Hout opgesteld om een impuls te geven aan het gebruik van duurzaam geproduceerd hout. Het actieplan wordt aan het eind van de Houtdag aangeboden aan minister Jacqueline Cramer.

Informatie en aanmelding
Het complete programmaoverzicht, inclusief tijden en pdf-artikelen bij de meeste sprekers, is te raadplegen op www.houtdag.nl.
Hier kan men zich ook voor deelname aanmelden. Houtblad-abonnees profiteren van € 100,- abonneevoordeel en betalen slechts € 195,- (i.p.v. € 295,-). Bovendien kan uw collega gratis mee. VVNH-leden schrijven zich gratis in voor de Houtdag. Niet-abonnees betalen € 295,-.

Foto: Passiefhuiswoning 2.0 van Pieter Weijnen op IJburg.
Foto: www.johnlewismarshall.com.
Build for Life