Algemeen

Nationale DUurzaamBOuwen (DUBO) Dag 2003

Onder het motto: 'Bouwen aan integrale duurzaamheid' start donderdag de zevende editie van de Nationale Dubo Dag in de Doelen in Rotterdam. Circa 1500 professionals uit bedrijfsleven, overheid, politiek en wetenschap bezoeken dit jaarlijks evenement waar kwaliteit van de woon-, werk- en leefomgeving centraal staat.

Naast het uitgebreide congresprogramma is er een omvangrijke vakbeurs die ruimte biedt aan circa 80 exposanten. Nieuw is het 'Ontwerperspaviljoen' waar architectenbureaus en stedenbouwkundige adviesbureaus zich kunnen presenteren aan gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars en bouwbedrijven.

De jaarlijkse overzichtstentoonstelling biedt dit jaar de visie en het werk van John Habraken, winnaar van de BNA-Kubus prijs 2003, en Frans van der Werf, architect/stedenbouwer van onder meer Voorbeeldproject de Pelgromhof te Zevenaar. Thema van de Kubus dit jaar was ‘Vitale architectuur'. De BNA is bij de tentoonstelling vertegenwoordigd met een paneelpresentatie.

Minister Dekker van VROM zal de opening te verrichten. Aansluitend belicht de internationaal vermaarde keynote speaker Mike Longhurst het belang van duurzaam ondernemen voor de bouwsector. Paul Rosenmöller is gespreksleider voor het plenaire slotdebat.

Voor de meest actuele programma-informatie en de lijst van deelnemers kunt u kijken op: www.dubodag.nl.
Build for Life