Algemeen

Nationaal Houtcongres 2008

Het Houtblad bestaat 20 jaar. Om dit te vieren organiseert dit toonaangevende vakblad donderdag 24 april a.s. een nieuw evenement: het eerste Nationaal Houtcongres. Innoveren met hout in de 21ste eeuw is het thema van deze dag. Het congres vindt plaats in de Philharmonie te Haarlem en duurt de hele dag. Diverse nationale en internationale topsprekers staan op het programma: professor Matti Kairi de ontwikkelaar van Kerto, Samuli Miettinen van JKMM Architects Helsinki, professor dr. Arno Frühwald, architect Frits van Dongen, Sandra Mulder van FSC Nederland en vele anderen. Speerpunt in het programma is Finland dat ons veel kan leren als het gaat om innoveren. De grondstof hout kan als bijgroeiend bouwmateriaal een waardevolle bijdrage leveren aan actuele zaken als de CO2-uitstoot, stijging van de waterspiegel, een nieuwe ijstijd. Innovatie met hout zal op middellange termijn van wezenlijk belang blijken in de 21ste eeuw.

Het Nationaal Houtcongres is volgens Het Houtblad een ‘must’ voor mensen die werkzaam zijn in de hout-, plaat- en bouwmaterialen- en interieursector. Zo is deze dag interessant voor architecten, constructeurs, outhandelaren, houtverwerkers en adviserende dienstverleners, maar ook voor projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en overheidsinstanties.

Aan het einde van de dag vinden de bekendmaking en uitreiking van de Houtarchitectuur-, Houtinnovatie- en Publieksprijs 2008 plaats, prijzen die een gezaghebbende plaats hebben veroverd in de bouw- en houtwereld. Dit gebeurt in samenwerking met Centrum Hout/VVNH.
Build for Life