Algemeen

NL: Nationale staalbouwdag 2005

Op donderdag 13 oktober a.s. organiseert Bouwen met Staal (BmS) de Nationale Staalbouwdag in CineMec in Ede. Dit jaarlijkse evenement is bestemd voor iedereen die – bij beroep of studie – betrokken is bij het bouwen met staal. Dit jaar luidt het motto: ‘Staal Vitaal’.

Staal Vitaal staat voor de mogelijkheden en kansen voor staal bij drie grootschalige bouwopgaven in ons land: stedelijke vernieuwing, herinrichting van bedrijventerrenen en intensief ruimtegebruik door middel van hoogbouw. Het opgaventrio heeft één grote gemene deler: het (re)vitaliseren van onze bebouwde omgeving.

De Nationale Staalbouwdag 2005 biedt een gevarieerd programma. In de Grote Zaal worden de lezingen gehouden rond revitalisatie. Ook vindt daar de uitreiking van de StudentenSTAALprijs 2005 plaats, de jaarlijkse prijs voor bijzondere HBO- en TU-afstudeerprojecten met staal. Voor de afwisseling is er gelegenheid om de seminars in zaal 7 te bezoeken. Het ochtendseminar handelt over innovaties in coatingtech-nieken en –systemen. Het middagseminar belicht een alternatieve aanpak van brandveiligheid met staalconstructies. Kennis opdoen van producten en diensten voor bouwen met staal kan tijdens de workshops in zaal 4. Op de Expo (vakbeurs), met zo’n vijftig exposanten, kan de bezoeker van gedachten wisselen over nieuwe of vernieuwende staalbouwproducten en -diensten.
Build for Life