Algemeen

NL: NAi wil meer lokale vestigingen

Het Nederlands Architectuur instituut (NAi) wil meer benadrukken dat ze een nationaal instituut is en zoekt daarom lokaties op verschillende plaatsen in Nederland om architectuur onder de aandacht te brengen. Zo meldt architectuursite ArchiNed.

Zo is het instituut geïnteresseerd in de Wiebengahal in Maastricht om daar exposities te gaan organiseren. De uit 1912 stammende Wiebengahal, ontworpen door Jan Wiebenga, staat op het terrein van de voormalige aardewerkfabriek Sphinx-Céramique en is daarom van historische waarde.

Het NAi wil de ruimtes in het pand gebruiken voor het maken van exposities die specifiek voor de regio Limburg zijn, maar ook buitenlandse aankopen en tentoonstellingen die eerder in Rotterdam te zien waren kunnen hier ten toon gesteld worden.

Behalve in Maastricht is het NAi ook in Rotterdam op zoek naar meer ruimte. Met de Van Nellefabriek wordt al een tijdje onderhandeld over de Schiehal om daar de maquettecollectie van 'wonen op z'n Rotterdams' te huisvesten. Voorts sluit NAi directeur Aaron Betsky ook activiteiten in het Noorden van het land niet uit. Op die manier zal het instituut door het hele land vertegenwoordigd zijn.
Build for Life