Architectuur

NAi introduceert 3D-architectuurapplicatie

Het Nederlands Architectuurinstituut heeft een ‘app’ voor de smartphone ontwikkeld. Vanaf vandaag, 30 juni, is het mogelijk om daarmee het centrum van Rotterdam op een andere manier te zien. Zoals het vroeger was of hoe het gaat worden, en dat in 3D.

Gebouwen, pleinen en straten in het Rotterdamse centrum kunnen worden gezien zoals ze ooit waren, nu worden of hadden kunnen zijn. De architectuurapplicatie die het NAi daartoe heeft ontwikkeld is ook nog eens een primeur, omdat het de enige is met 3D-modellen. Zo kan met een smartphone bijvoorbeeld vanuit verschillende hoeken worden bekeken hoe het nieuwe Rotterdam Centraal Station eruit gaat zien.

Na een pilot afgelopen december bij de in aanbouw zijnde Markthal op Rotterdam Blaak, ontworpen door MVRDV, is Rotterdam de eerste stad die in deze applicatie beschikbaar is. Het NAi meldt dat in het najaar Utrecht, Amsterdam en Utrecht volgen. De architectuurapplicatie maakt het met behulp van augmented reality, een camera, gps en een kompas mogelijk om extra informatie te krijgen over de stadsarchitectuur.

Lees verder op Architectenweb.nl