Architectuur

NAV mix van cultuur en informatie op nocturne British Vision

Dat cultuur en technische informatie te combineren zijn, bewees NAV op een nocturne van de tentoonstelling ‘British Vision’ in het MSK Gent. Ruim 200 architecten kwamen er luisteren naar een presentatie van Informazout, AGC Glass Unlimited en Reynaers Aluminium. Aansluitend kon men genieten van een exclusieve rondleiding doorheen de tentoonstelling.

De avond ving aan met een seminarie gepresenteerd door Informazout, Reynaers Aluminium en AGC Glass Unlimited, ingeleid door Veerle Desimpelaere. De presentatie van Informazout ging dieper in op de verschillende regelgevingen in de marge van energiezuinig bouwen. Bij AGC Glass Unlimited en Reynaers Alumium stonden de gebruikte toepassingen in het project van de bibliotheek van De Haan centraal.
Tijdens de presentatie bracht de locatie, het forum van het gerenoveerde MSK Gent, de genodigden meteen in de gepaste sfeer.

Na de presentatie kregen de genodigden een rondleiding in het recent gerenoveerde museum, doorheen de exclusieve tentoonstelling ‘British Vision’. De tentoonstelling bestaat uit meer dan driehonderd werken uit openbare collecties en privé-verzamelingen uit Groot-Britannië, aangevuld met bruiklenen uit Europese en Amerikaanse musea. Zo is de tentoonstelling niet alleen voor België, maar voor heel Europa een primeur. De focus ligt op twee fundamentele kenmerken die de originaliteit van de Britse kunst bepalen: een talent tot observatie en een neiging tot het visionaire.
Tijdens de rondleiding werd uiteraard de nodige aandacht besteed aan het museumgebouw zelf. Het Museum voor Schone Kunsten heropende eind mei zijn deuren en dit na een grondige renovatie van vier.

De avond werd afgesloten met een stijlvolle receptie in de beeldenput van het MSK Gent. Daar konden de genodigden met een hapje een drankje gezellig napraten over de geslaagde, artistiek getinte avond.