Architectuur

NAV Studienamiddag: Kan prefab uw e-peil redden?

NAV Studienamiddag: Kan prefab uw e-peil redden?
Tegen 2020 moeten we van Europa (bijna-) energieneutraal bouwen en verbouwen. Maar er worden steevast vragen gesteld bij de haalbaarheid van de nauwgezette uitvoering en de betaalbaarheid van een energielaag gebouw. NAV neemt daarom de mogelijkheden van prefabricatie op het vlak van energiezuinigheid onder de loep. Deze studienamiddag gaat door op de beurs Project Build, op vrijdagmiddag 23 september.

Meer dan ooit wordt tegenwoordig de nadruk gelegd op energiezuinigheid bij het (ver-) bouwen. Dit stelt de architect echter voor vele uitdagingen en vragen. Op het vlak van uitvoering komt hier heel wat bij kijken, maar vooral ook de betaalbaarheid van een energielaag gebouw is een heikel punt. Daarom wenst NAV de mogelijkheden van prefabricatie van naderbij te bekijken. Door op grote schaal bouwelementen in atelieromstandigheden te produceren worden kwaliteit en betaalbaarheid gegarandeerd.

Tijdens de studienamiddag wordt de ontwikkeling van energielage prefab concepten bestudeerd. Verder zal de case van de energiezuinige Nederlandse iQ-woning toegelicht worden, worden enkele geprefabriceerde elementen, voor wanden, daken en vloeren, besproken en wordt ingezoomd op de E-Cube case. Het seminarie maakt ook tijd voor discussie over het thema, tijdens het panelgesprek: Welke evoluties kan men verwachten, hoe zinvol is prefabricatie, zijn er valkuilen, etc?

Gastsprekers op deze studienamiddag zijn: ir-arch. Donald Desmet (signum + architects), dhr. Armand van Ommen (Ballast Nedam-Nederland), ir-arch. Koen Willem (NAV) en ir-arch. Marc Delghust (Universiteit Gent).

Dit seminarie gaat door op vrijdagnamiddag 23 september, op de beurs Project Build (Brussels Expo). De infosessie is gratis voor NAV-leden. Niet-leden betalen 15 euro aan de ingang. Op voorhand inschrijven is echter noodzakelijk.

Meer informatie en inschrijvingen op www.nav.be, onder de rubriek kalender.