Nieuwbouw

Multi Development UK krijgt groen licht voor Summer Row

Multi Development UK en het stadsbestuur van Wolverhampton hebben groen licht gekregen voor de bouw van het 'Summer Row'-project, een herontwikkelingsproject met een waarde van Euro 400 miljoen. Het aanzien van de stad zal een totale metamorfose ondergaan door de aanleg van een multifunctioneel centrum met een Debenhams-warenhuis en 85 andere winkels. Daarnaast voorziet Multi Development ook een bioscoop en andere vrijetijdsvoorzieningen, woningen en een nieuwe ondergrondse parkeergarage.

Hazel Blears, staatssecretaris en afgevaardigde van het plaatselijk bestuur, heeft de gemeente toestemming gegeven voor de onteigening van 72.000m² grond aan de zuidkant van het stadscentrum voor de aanleg van het Summer Row-project. Alle eigenaars en huurders van de ruimtes waarop het onteigeningsbevel betrekking heeft, worden nauw betrokken bij alle activiteiten en op de hoogte gehouden via verschillende informatievergaderingen.

Het besluit van de staatssecretaris volgt op een openbaar onderzoek naar het onteigeningsbevel dat tussen april en juli 2007 is uitgevoerd. De gemeente en de projectontwikkelaar, Multi Development UK, droegen tijdens de hoorzitting bewijzen aan die aantoonden dat de bouw van Summer Row cruciaal is voor de herontwikkeling van Wolverhampton en de toekomstige bloei van de stad.

Paul Sargent, algemeen directeur van Multi Development UK: "Multi is blij dat deze laatste mijlpaal in de voorbereidingsfase voor de ontwikkeling van Summer Row bereikt is. We kunnen ons nu volledig richten op het halen van onze aanvangsdatum van eind voorjaar 2008, waarbij we contact zullen blijven houden met alle bedrijven en grondeigenaars die te maken krijgen met de gevolgen van het besluit."

Op het besluit werd ook verheugd gereageerd door raadslid Peter Bilson, wethouder van Wolverhampton City Council voor herontwikkeling en ondernemingen: "Dit is geweldig nieuws voor de herontwikkeling van Wolverhampton. Summer Row zal ons op de kaart zetten. Ik denk dat 2008 echt een bepalend jaar gaat worden voor de geschiedenis van deze stad, nu verschillende grote herontwikkelingsprojecten zoals Summer Row en de Interchange van de grond komen. Het is een heel spannende tijd om in Wolverhampton te wonen en werken."

Ook interessant