Algemeen

Moskou duurste stad ter wereld voor expats

Moskou blijft de duurste stad ter wereld voor expats. Londen komt op de tweede plaats. Dat blijkt uit een studie die vandaag gepubliceerd wordt door Mercer HR.

Rebecca Powers, consultant bij Mercer zegt dat er belangrijke evoluties zijn ten opzichte van vorig jaar als gevolg van de fluctuaties in de wisselkoers. Vooral de zwakke Amerikaanse dollar en de sterke euro hebben een grote invloed.

Voor het tweede jaar op rij staat de Russische hoofdstad op de eerste plaats in de rangschikking. Voor het onderzoek werd de prijs van meer dan 200 producten en diensten vergeleken. Het betreft voornamelijk de prijzen voor logement, voedsel, kleding, transport, en op stap gaan.

Seoul komt op de derde plaats voor Tokio, Hong Kong en Kopenhagen. De versterking van de euro zorgt ervoor dat vele Europese steden sterk naar boven klimmen. Stockholm wint dertien plaatsen (nu 23e), Amsterdam 16 (nu 25e), Athene 30, (nu 29e), en Barcelona 25 (nu 31e). Asuncion is de laatste, en dus goedkoopste, stad in de rij van 143 bestudeerde steden. Hierbij de lijst van de twintig duurste steden ter wereld volgens het studiebureau Mercer HR:

1) Moskou
2) Londen
3) Seoul
4) Tokio
5) Hong Kong
6) Kopenhagen
7) Genève
8) Osaka
9) Zürich
10) Oslo
11) Milaan
12) Sint-Petersburg
13) Parijs
14) Singapore
15) New York
16) Dublin
17) Tel-Aviv
18) Rome
19) Wenen
20) Bejing

Ook interessant


Build for Life