Bedrijfsnieuws

Montea stelt chief financial officer aan

MONTEA maakte eerder deze week bekend dat ze een nieuwe Chief Financial Officer (CFO) heeft aangesteld, in de persoon van Peter Verlinde. Tot op heden werden de verantwoordelijkheden die eigen zijn aan de functie van CFO, waargenomen door Frédéric Sohet die de financiële zaken combineerde met zijn functie van CEO bij Montea. Met het oog op de groei en de strategie van Montea werd de nood aan een financieel directeur echter duidelijk.

Peter Verlinde (36) is licentiaat Handelswetenschappen, specialisatie boekhouding. Hij kan bogen op een ruime professionele ervaring, en beantwoordt perfect aan het profiel dat werd voorop-gesteld door Montea.

Een carrière in voortdurende evolutie

Na zijn studies gaat Peter Verlinde onmiddellijk aan de slag bij het auditbedrijf Arthur Andersen, dat hij drie jaar later verlaat om de activiteiten van Mobistar mee op te starten in België.
Van 1998 tot 2003 bekleedt hij verschillende functies als Business Controller en bouwt hij een stevige ervaring op in methodes voor beheer, analyse, rapportering en budgetplanning bij de telecomoperator die op de beurs van Brussel genoteerd staat.

In 2003 stapt hij over naar het bedrijf Fleet Logistics International, eerst als Group Financial Controller en daarna als Group Finance/HR Director. Peter Verlinde geeft op die manier een internationale dimensie aan zijn carrière en werkt mee aan de ontwikkeling van het bedrijf dat leider is in consulting activiteiten en wagenparkbeheer.

Eind 2006 gaat hij aan de slag bij ABX Logistics als Finance & Administration Director. Peter Verlinde is er verantwoordelijk voor België en Nederland en maakt deel uit van het directieteam voor deze twee landen.

Chief Financial Officer bij Montea

De nieuwe CFO van Montea vervolledigt het directieteam van Montea, dat bestaat uit Frédéric Sohet, CEO, en Peter Snoeck, COO.
Frédéric Sohet, CEO van Montea, verklaart: "Het sterke profiel van Peter, zijn brede ervaring bij beursgenoteerde bedrijven en bedrijven actief in de logistieke sector, en zijn dynamische persoonlijkheid kaderen perfect in onze organisatie. Met het oog op onze groei en ons ontwikkelingsplan, was de tijd rijp om deze functie te creëren, die ik tot op vandaag combineerde met mijn rol als CEO. Op die manier zullen we de resultaten en de waarde van Montea verhogen door onze financiële efficiëntie nog te verbeteren. Dankzij deze nieuwe functie kunnen we eveneens het gebruik van onze middelen optimaliseren en zo de operationele rendabiliteit van Montea verhogen."

Peter Verlinde ziet deze nieuwe uitdagingen met enthousiasme tegemoet: "Ik ben heel blij te mogen werken bij Montea, niet alleen een belangrijke speler op het vlak van logistiek en semi-industrieel vastgoed, maar eveneens een onderneming in volle bloei. Het feit dat het bedrijf genoteerd staat op de beurzen van Brussel en Parijs impliceert een bredere visie, die buiten het kader van de onderneming zelf treedt. Dat is een echte uitdaging. Ik kijk er ook naar uit mee te werken aan de uitbreiding van Montea, samen met Frédéric Sohet, en vanaf nu te werken aan de financiële organisatie om deze uitbreiding te realiseren."
Build for Life