Algemeen

Monnik bouwt kathedraal

Justo Gallego hoort absoluut in het Guinness Book of Records. De bijna 80 jaar oude monnik is de enige mens ter wereld die in zijn eentje bezig is met de bouw van een heuse kathedraal, waar hij precies 40 jaar geleden aan begon.

In 1963 kreeg Don Justo, zoals hij in zijn dorp Mejorada del Campo wordt genoemd, tijdens een ernstige ziekte een visioen. God gaf hem de opdracht een tempel voor hem te bouwen. Op een stukje grond dat hij van zijn vader geërfd had, legde hij de eerste steen.

Geld voor nieuwe materialen had hij niet. Met gebroken tegels, afgebrokkelde bakstenen, pijpen en onbruikbaar staal die behulpzame aannemers hem gratis gaven, verrees uit het niets een uiterst curieus bouwwerk.

De kathedraal, door Don Justo omgedoopt tot de Basiliek van Onze Lieve Vrouwe van Pilar, moet volgens de monnik de allure krijgen van de Sint Pieter-basiliek in het Vaticaan.

Na 40 jaar steekt de kathedraal 33 meter in de hoogte en domineert de wijde omgeving. Of Don Justo zijn levenswerk kan afmaken, is door zijn hoge leeftijd twijfelachtig.
Build for Life