Bedrijfsnieuws

Modular Lighting Instruments opent nieuwe showroom in Parijs

Modular Lighting Instruments, toonaangevend producent en verdeler van high-end architecturale designverlichting, verlegt keer op keer zijn grenzen, en ditmaal mag dit ook letterlijk genomen worden. In de beroemde Rue du Mail in Parijs, Frankrijk, opende Modular begin november zijn nieuwe showroom. Interieurarchitect Christophe Périchon schiep er een nieuwe retrofuturistische wereld voor de Modular-families, en vermengde er hedendaagse architectuur met een kader dat zijn inspiratie vond bij de strips en de superhelden van de jaren ’70.

“De keuze voor het openen van een nieuwe showroom in Parijs lag voor de hand”, aldus Lieven Messiaen, CEO van Modular Lighting Instruments. “Al jarenlang staat Parijs bekend om zijn architecturale en design-rijkdommen. Bovendien genereren we in de hoofdstad alleen al 60% van ons Franse zakencijfer. Om die redenen besloten we in de befaamde Rue du Mail een nieuw onderkomen te creëren voor al onze families – maar liefst 90% tekent er present – in een omgeving waar ze zich het best thuisvoelen en die op geheel eigen Modular wijze innovatief, origineel, creatief en verrassend is.”

De nieuwe showroom telt een oppervlakte van 450m² verdeeld over drie niveaus. De omvang ervan wordt bovendien nog eens extra in de verf gezet door de ingenieuze interieurinrichting van de hand van Fransman Christophe Périchon die met zijn inrichting zorgde voor een interessante combinatie van puur design met het meer ‘kitscherige’ van de iconen van de jaren ’70.

De grijze metalen façade en het wit-zwarte interieur, de grote ramen en neerwaarts gerichtte spots vormen een schril contrast met het oude gebouw dat voordien ‘Figaro’ herbergde. Op het gelijkvloers werd een 45m lange wand omgevormd tot een space shuttle die elf nissen herbergt waarin de verschillende Modular-families opgevoerd worden. Het hig-tech karakter van Modular werd verder in de verf gezet door de keuze voor een zwart rubberen muurbekleding. De zwart geharste vloer benadrukt het cyberspace-gevoel.

Andere plaatsen worden dan weer gekenmerkt door zinneprikkelende kleuren. Zo eindigt de 45m lange gang verrassend in een grote ruimte die ingericht werd in een herwerkte en verbeterde ‘jaren ’70 stijl’ met rode zetels.

Voor de presentatie van het Modular Green® gamma gebruikte de interieurarchitect een uitvergrote foto van net uitgesmeerde groene verf. De kleuren en de onvolmaaktheden die door de uitvergroting duidelijk worden, doen denken aan een mostapijt, en maken de ruimte aangenaam en gezellig. De zwarte hoge barstoelen nodigen op hun beurt uit om gezellig plaats te nemen, een glas te drinken en de inspiratie te laten opborrelen.

“In deze nieuwe showroom krijg je zin om elk hoekje te bekijken, met inbegrip van de WC’s op de kelderverdieping en de burelen op de eerste verdieping, waar de superhelden je opwachten”, besluit Lieven Messiaen.

Build for Life