Isolatie

Minister Turtelboom bezoekt Recticel Insulation Batibouw stand

Op de openingsdag van Batibouw 2015 bracht Annemie Turtelboom, Vlaams minister van Energie, een bezoek aan de Recticel Insulation stand. De bekende aanbieder van kwaliteitsvolle isolatieproducten en -oplossingen onderstreepte het belang van energie-efficiënt bouwen en verbouwen. Met Recticel isolatie creëer je een duurzame bouwschil, met een hoge isolatiewaarde. En zo beperk je de energievraag aanzienlijk, waardoor je als bouwer heel wat kan besparen.

Ik BEN mee

“Recticel Insulation engageert zich al jaren om bouwers en verbouwers perfect te informeren over de energiezuinige woning van de toekomst en het vooruitstrevende beleid hierbij van het Vlaams Energieagentschap”, aldus Herman Raes, Commercieel Directeur Recticel Insulation. “Van in het begin ondersteunen wij als BEN-voorloper actief de campagne van het Vlaams Energieagentschap over BEN bouwen. Ook hebben we, samen met enkele bouwpartners, een eigen communicatiecampagne opgestart, www.iedereenBEN.be, om kandidaat-bouwers aan te sporen om vandaag al Bijna-EnergieNeutraal (BEN) te bouwen.”

Renovatiepact

Daarnaast ondersteunt Recticel Insulation ook het Renovatiepact van de Vlaamse Overheid. Via dit pact wordt gezocht naar hefboomacties voor een grondige en snelle verbetering van de energieprestatie van het Vlaamse woningenbestand én om het energieverbruik door de huishoudens substantieel te verminderen. Recticel werkt actief mee om de doelstellingen te halen via verschillende werkgroepen, en via diverse organisaties, zoals Federplast, Essenscia, CIR (de Isolatie Raad) en BMP (de groepering van Belgische Bouwmaterialen Producenten).

Perfect geïnformeerd, perfect geïsoleerd

Recticel Insulation hecht tenslotte veel belang aan de kwaliteit van haar producten, maar wil ook uitblinken op het vlak van service, bijvoorbeeld door bouwers en verbouwers perfect te informeren. Via onze Isolatiegids voor Renovatie en onze informatiekrant Inside Information reiken we heel wat info aan. Nieuw is ook een online, interactieve Isolatiegids. Voor elke specifieke isolatievraag biedt Recticel dan ook een specifieke, kwalitatieve isolatieoplossing aan. De handige online tool helpt de bouwer om de juiste isolatiekeuzes te maken.