Vastgoed

Minister Blok opent Provada 2013

Op 4, 5 en 6 juni vindt de negende editie van de Provada plaats in de Amsterdam RAI. Dit jaar wordt het Nederlandse vastgoedplatform op dinsdagochtend 10.00 uur geopend door minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. Hij zal het thema van de beurs `Deel de inspiratie' in een openingsstatement kracht bij zetten.
`Deel de inspiratie' is het hoofdthema van de beurs. In een periode waar grote uitdagingen voor ons liggen schept Provada een platform voor standhouders en bezoekers om visies en inspiratie te delen.

Dagthema's
Vanaf 2013 werkt de Provada ook met dagthema's. In het programma zullen deze thema's iedere dag in een kort seminar geintroduceerd worden. Vervolgens kunnen deelnemers de gewenste verdieping aanbrengen.

Dinsdag 4 juni: Herbestemmen, herontwikkelen of transformeren?
Hoe gaan we de komende jaren om met ons incourant vastgoed? Functieverandering is in vele gevallen de oplossing maar hoe? De onderwerpen herontwikkelen, herbestemming en transformatie krijgen momenteel veel aandacht binnen de vastgoedwereld. Vooral de toenemende structurele leegstand zet eigenaren, gebruikers en beleidsmakers aan het denken over alternatieve mogelijkheden voor hun gebouwen.

Woensdag 5 juni: De creatieve stad
Geen platgetreden paden, maar nieuwe wegen. De omstandigheden om die aan te leggen, vraagt van gemeenten, ontwikkelaars en financiele instellingen een ander denkproces dan wat zij gewend zijn. Zo min mogelijk voorwaarden scheppen zou de grondhouding moeten zijn in het organisch laten groeien van een creatieve stad.

Donderdag 6 juni: Zorg (voor) vastgoed
Vastgoed binnen de zorg staat door de veranderende regelgeving op zijn kop. De vastgoedorganisatie van de zorginstellingen staan voor de uitdaging een invulling te geven aan de vraag hoe vastgoed kan worden ondergebracht.