Duurzaam Bouwen

Mina voor Meelberghs nv

Jaarlijks reikt de Stedelijke Adviesraad voor Leefmilieu van de Limburgse stad Beringen de MINA-prijs uit. Dit is de Milieu- en/of Natuurprijs als erkenning en/of bekroning van een waardevol milieu- of natuurproject op het stedelijk grondgebeid. Iedereen die zich inzet voor een beter leefmilieu, zowel verenigingen, scholen en bedrijven die hun zetel of plaatselijke afdeling in Beringen hebben als Beringse gezinnen en individuen, kunnen hun projecten indienen.

Op zaterdag 24 oktober 2009 werd de prijs – in de categorie “bedrijven” – uitgereikt aan het familiebedrijf Meelberghs nv uit Paal-Beringen. De jury wil het bedrijf met deze prijs erkennen voor zijn inspanningen op gebied van milieubeleid. Sinds 01.02.2009 is het bedrijf houder van een FSC-certificaat. Het behaalde de FSC-certificatie in groepsmanagement via Qualibouw (part of BCCA vzw). Hiermee draagt het bedrijf zijn ecologisch bewustzijn uit naar de klanten en leveranciers. Meelberghs nv uit Paal is gespecialiseerd in gevelbekleding in hout, het produceren van luiken, ramen & deuren, buitenschrijnwerk voor o.a. terras, veranda en serre. Naast de FSC-certificatie werkt het familiebedrijf enkel met verf op waterbasis, wordt het transport van afval beperkt en wordt meer en meer hout van klasse A gebruikt.

Modest en Emiel Meelberghs ontvingen de MINA-prijs van de stad Beringen uit handen van de schepen van leefmilieu, Dhr. Dave Schops en de voorzitster van de Stedelijke Adviesraad voor Leefmilieu, mevrouw Paula Ulenaers.

Naast Meelberghs nv ontvingen ook de stedelijke basisschool “De Hoeksteen” uit Korpsel-Beverlo en actief en gemotiveerd compostmeester Jos Goris uit Beverlo de MINA-prijs in hun categorie.