Algemeen

Mijnsite Beringen binnenkort bewoond

Tegen het einde van deze maand zullen op de mijnsite in Beringen vijf mensen in containers wonen. De maatregel dient om indringers en vandalen die het domein herhaaldelijk binnendrongen, te ontmoedigen. De verlaten mijnsite in Beringen is al jaren het doelwit van koperdieven en vandalen. Bovendien gebeurden er sinds juli al twee ongelukken op de site.

In 2003 werden een omheining, een gracht en een berm aangelegd om ongewenste bezoekers op afstand te houden. Twee keer per dag is er ook een patrouille door de vrijwilligers van de vzw Vrienden van het Mijnmuseum.

Maatregelen zijn nog onvoldoende
Filip Rommens, directeur vastgoed bij de LRM, de firma die verantwoordelijk is voor het beheer van het mijnpatrimonium in Limburg, zegt dat eerdere maatregelen onvoldoende zijn gebleken.

"Door de enorme oppervlakte van het terrein is het praktisch onmogelijk om elk hoekje in de gaten te houden. Vandaar dat we nu beroep doen op een privéfirma."

De firma Lancelot Vastgoedbescherming is gespecialiseerd in de bewaking en het beheer van tijdelijk verlaten vastgoed door middel van bewoning.

Vijf mensen zullen vanaf het einde van de maand hun intrek nemen in containers die zich op de mijnsite bevinden.
Build for Life