Architectuur

Mijn Huis Mijn Architect: duurzaam en levenslang wonen

Op zaterdag 27 en zondag 28 september zet “Mijn Huis Mijn Architect” opnieuw zijn deuren open. Dat weekend kan de kandidaat (ver)bouwer bij maar liefst 225 projecten inspiratie opdoen voor zijn eigen woning. En dit in het gezelschap van de architect. Deze editie staat in het teken van energie en levenslang wonen.

De Orde van Architecten laat graag het resultaat zien van een vruchtbare samenwerking tussen de architect en zijn bouwheer. Daarom organiseren zij jaarlijks het openhuizenweekend “Mijn Huis Mijn Architect”. Dit jaar is extra aandacht voor energiezuinige woningen en het thema levenslang wonen.

Er is steeds meer vraag naar energiezuinige maatregelen om zijn woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Daarom staat dit jaar “Mijn Huis Mijn Architect” dan ook in het teken van energie. Naast interessante artikels in de catalogus kunnen we ook heel wat energiezuinige woningen voorstellen. Met als klap op de vuurpijl : 8 projecten ontstaan onder invloed van het programma “Construire avec l’énergie” in Wallonië en 12 projecten die in Vlaanderen kunnen uitpakken met het nieuwe label van de Vlaamse Overheid “Groene energie is geen sciencefiction”.

Daarnaast heeft “Mijn Huis Mijn Architect” dit jaar ook aandacht voor levenslang wonen. Bij het ontwerp van een woning heeft de architect immers steeds meer aandacht voor de veiligheid van kleine kinderen en voor de toegankelijkheid van de woning ook wanneer men minder mobiel wordt. Zo kan de woning echt meegroeien met het gezin.

Op de website www.mijnhuismijnarchitect.com kan u specifiek op zoek gaan naar de woningen die aandacht besteden aan deze thema’s. Hiertoe werd een zoekrobotontwikkeld. U kan er eveneens een parcours naar keuze uitstippelen.

De vele te bezichtigen woningen werden gebundeld in een praktische catalogus. Dit unieke naslagwerk is vanaf begin september aan 7,5 EUR verkrijgbaar zijn in de betere krantenwinkel. Een overzicht van de dagbladhandels waar de catalogus te koop is, alsook een lijst van magazines met een kortingsbon hiervoor, zijn terug te vinden op de website. Meer informatie over het opendeurweekend en een eerste indruk van de vele projecten kan men nu reeds bekijken op www.mijnhuismijnarchitect.com.