Algemeen

Middenvoetsbeentjes in nieuwe schoen extra beschermd

Veel veiligheidsschoenen hebben een verstevigde neus die alleen de tenen beschermt. De nieuwste veiligheidsschoen Metatarsal Guard van Steel Blue gaat een stap verder en voorkomt letsel aan zowel de tenen als de vijf kwetsbare middenvoetsbeentjes. Deze veiligheidsschoen is aan de bovenkant voorzien van een extra versteviging, gemaakt van elastisch thermoplastic polyurethane (TPU). Hierdoor zit de schoen comfortabel en ondervindt de drager geen hinder van de versterking.

De extra versteviging in de Steel Blue Metatarsal Guard beschermt vanaf de tenen tot bovenaan de voet. De schoen voldoet aan de norm ISO 20345:2004 S3 M, waarbij de M wil zeggen dat de schoen bestand is tegen een inslagkracht van 100 joule op het middenvoetsbeen. Daarnaast is de Metatarsal Guard duurzaam, licht in gewicht en heeft een hoog loopcomfort. Met de introductie van deze nieuwe schoen komt Steel Blue tegemoet aan de groeiende vraag van professionals in de bouw en de metaalindustrie, waarvoor een standaard veiligheidsschoen met een verstevigde neus niet langer voldoet. Juist de kwetsbare middenvoetsbeentjes, die de voetplaat verbinden met het onderbeen, moeten beschermd worden tegen zware, vallende voorwerpen. De comfortabele bescherming in de Metatarsal Guard is het resultaat van continue innovatie en doorontwikkeling door de designers van Steel Blue.

Niet-goed-geld-terug garantie
De schoenen van Steel Blue zijn uitgevoerd met een gepatenteerde multidichte schokabsorberende zool, Trisole™ Comfort Technology (TCTTM). Dit zoolsysteem absorbeert de schokken die anders door voeten, knieën, heupen en onderrug worden opgevangen. De toepassing van TCT™ resulteert in merkbaar minder vermoeide en pijnlijke voeten. Steel Blue levert alle schoenen standaard met dertig dagen niet-goed- geld-terug garantie. Wanneer de professional niet binnen dertig dagen kan merken dat de nieuwe schoenen als gegoten zitten en de vermoeidheid van de voeten is verminderd, dan ontvangt hij zijn geld terug.

Over Ningaloo Trading
De Steel Blue Metatarsal Guard wordt in België op de markt gebracht door Ningaloo Trading uit Nederland. Dit bedrijf is sinds 2005 de officiële importeur voor de Benelux van de veiligheidsschoenen van de Australische merken Steel Blue en Howler. Steel Blue is het grootste merk veiligheidsschoenen in Australië. Deze schoenen zijn mede ontwikkeld naar de wensen van mijnwerkers in West-Australië. Ningaloo Trading wil het merk Steel Blue laten groeien tot een van de bekendste merken veiligheidsschoenen. Dit doet het bedrijf door veiligheidsschoenen te leveren van een superieure kwaliteit en comfort in combinatie met een uitzonderlijk garantie- en serviceniveau. Ningaloo verzorgt de professionele verkoopondersteuning aan de verschillende dealers.

Kijk voor meer informatie op www.steelblue.nl.
Build for Life