Architectuur

Meyer en Van Schooten wint prijsvraag Aken

Architectenbureau Meyer en Van Schooten heeft de ontwerpwedstrijd voor de uitbreiding van de campus ‘Melaten’ in Aken gewonnen. De campus is onderdeel van de Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule (RWTH) Aken.

Carpus+Partner uit Aken heeft een stedenbouwkundig plan gemaakt voor een grote uitbreiding van de campus Melaten. De Nederlands-Duitse ontwikkelcombinatie Meyer en van Schooten/Ante4C zijn verantwoordelijk voor het cluster logistiek. Hier concentreren zich de instituten die zich richten op het onderzoek naar productie- en transporttechnologie.

Meyer en van Schooten heeft zes gebouwen gepland voor het cluster logistiek. Deze zijn gesitueerd in de vorm van een halve maan. Elk gebouw richt zich op een specifiek onderzoeksgebied. Het programma voor het cluster bestaat in hoofdzaak uit kantoren, laboratoria en werkplaatsen. Binnen het cluster wordt gezocht naar een intensieve samenwerking tussen de RWTH en het bedrijfsleven.

De entree van het cluster bevindt zicht aan de boulevard. Binnen het cluster logistiek heeft het bureau een hof voorgesteld. Het bureau noemt dit de ‘Agora’. De Agora moet gaan dienen als de centrale ontmoetingsplek van alle gebruikers van het cluster. Alle entreegebieden van de gebouwen binnen het cluster zijn zo geplaatst dat zij van de boulevard of zijstraten doorlopen naar dit hof.

Lees verder op Architectenweb.nl