Verbouwen

Mexicaanse woning heringericht als restaurant

In het district Polanco in Mexico Stad is een woonhuis getransformeerd tot restaurant. Rojkind Arquitectos en Esrawe Studio maakten het ontwerp voor de herinrichting.
In Polanco worden woonhuizen vaker getransformeerd tot restaurant of, wat in Nederland erg verrassend zou zijn, tot kantoren. De zeven wijken van Polanco werden in de jaren vijftig volgebouwd met luxe appartementgebouwen en woonhuizen. Deze woningen worden nu gesloopt of krijgen een nieuwe functie.

Het Tori-Tori Restaurant, zoals het project van Rojkind Arquitectos en Esrawe Studio heet, valt op door de driedelige gevels. Over de bestaande gevel van het woonhuis zijn twee nieuwe huiden gespannen die het gebouw lijken te ‘begroeien’. Dit is in lijn met het natuurlijke thema dat de opdrachtgever wilde voor het restaurant. De huidlagen zorgen voor een speelse daglichtinval in de ruimtes van het restaurant.

Voor het interieur is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Zo zijn sommige ruimtes volledig bekleed met houten panelen en is er een wand volledig begroeid met planten. Ook bestaan de meubels voor het grootste gedeelte uit hout.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl