Interieur

Meubelmaker hülsta toont kastenserie Scopia op Batibouw 2016

Meubelmaker hülsta toont kastenserie Scopia op Batibouw 2016
De Duitse meubelmaker hülsta is op Batibouw 2016 present bij interieurspecialist Van der Waerden. Die zet de kastenserie Scopia in de kijker, met een bijzonder eigentijds ontwerp van meer dan vijf meter lang. Een uitgelezen moment om deze topreeks van het merk nog even in de kijker te zetten. De boekenkast van Scopia oogt als één grote persoonlijke collage. De romp is verkrijgbaar in verschillende breedtes die je naar keuze samenvoegt.

Hou je niet van strakke regels, spring dan uit de band en hang de modules op verschillende hoogtes. Je kunt ze ook laten zweven aan de wand of ze net stevig op de grond laten staan, open en gesloten vlakken afwisselen of verschillende lengtes, breedtes, kleuren en structuren combineren. De romp bestaat telkens uit twee schalen, waarvan de binnenste iets dieper ligt. Kies voor een contrasterende kleur of structuur tussen binnen- en buitenkant voor een geraffineerd effect.

Meubelmaker hülsta toont kastenserie Scopia op Batibouw 2016

Spel van contrasten met de juiste accessoires

Hülsta voorziet voor zijn Scopia-wandkast enkele accessoires die je toelaten te spelen met contrasten. Traditioneel kun je, om je kast een lichte look te geven, het best open en gesloten ruimtes afwisselen. Hiervoor hoef je niet alleen frontpanelen te gebruiken. Hülsta ontwikkelde speciaal voor Scopia handige ladebakken in verschillende maten en trendy kleuren, die je in een wip ook van locatie in de kast verandert. De ladebakken zijn verkrijgbaar in oudroze (Pantonekleur van 2016), petrolblauw, duifgrijs, terracottarood en pastelgroen.

Vermijd zwarte gaten: ga voor kleur! Waarom zou de zichtbare achterkant van een boekenkast altijd dezelfde kleur moeten hebben als de romp? De accentkleuren van de lades zijn daarom ook als achterpaneeltjes te verkrijgen. Voor de romp en de fronten heb je tot slot keuze tussen natuurlijk of gerookt eikenhout en vijf lakuitvoeringen: wit, wolwit, zand, cacao of grijs.

De opmars van de vitrinekast

Een aandenken aan een verre reis, een collectie opgezette kevers of gewoon je wijnglazen: we hebben allemaal wel iets wat we graag in de kijker zetten. En hoe kan dat beter dan in een vitrine? Ooit hadden die glazen kasten een wat duf imago, maar vandaag zijn ze aan een echte revival bezig. De exemplaren uit de collectie Scopia zetten je favoriete voorwerpen nog beter in scène. Je kunt ze uitrusten met indirecte lichtlijsten, die eventueel zelfs wisselen van kleur. Koel, warm of gewoon gezellig licht? Aan jou de keuze.

Verborgen muziekinstallatie van topkwaliteit

De zone rond de flatscreen of muziekinstallatie blijft voor veel mensen een hoofdbreker. Hoe stop je de draden weg? En hoe hou je een ontsierende gameconsole uit het gezichtsveld? In samenwerking met de gerenommeerde audiospecialist Teufel ontwikkelde hülsta binnen het Scopia-programma een soundlowboard. Zeg maar een kast waarin heel goede luidsprekers zitten die voor een volle klank zorgen, zowel bij het bekijken van een film als bij het beluisteren van je favoriete operette. De boxen werden schuin geplaatst. Op die manier bereiken de geluidsgolven onmiddellijk je oren. Wie vreest dat bij luide beats heel de kast meetrilt, kan gerust zijn; dankzij een speciale techniek is het hele systeem 100 % trillingsvrij.

Meubelmaker hülsta toont kastenserie Scopia op Batibouw 2016

Gegevens Scopia

5 lakuitvoeringen: wit, wolwit, zand, cacao en grijs.
2 houtuitvoeringen: natuurlijk en gerookt eiken.
Natuurvriendelijke productiewijze, gecertificeerd met milieukeurmerk ‘Blauwe Engel’.
Accentkleuren voor accessoires: oudroze, petrolblauw, duifgrijs, terracottarood en pastelgroen.

Ook interessant