Interieur

Meubelindustrie behoudt zelf ook greep op inhoud vakonderwijs

De meubelindustrie behoudt zelf ook de grip op de inhoud van het vakonderwijs. Ook als straks de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) operationeel wordt, heeft de Centrale Bond van Meubelfabrikanten (CBM) zich er voor de industrie ingezet om in hoge mate zelf de inhoud van het praktijkonderwijs te kunnen bepalen.

Minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil met de SBB theorie en praktijk maximaal op elkaar afstemmen, zodat de industrie de beschikking krijgt over leerlingen die kennis en vaardigheden bezitten waar de gespecialiseerde industrie op zit te wachten. Het CBM vond echter dat de sector zelf ook invloed op het beroepsonderwijs via een stevige, wettelijke basis moest behouden.

Een dergelijke afstemming tussen theorie en praktijk bestaat dan ook al door middel van samenwerkingsverbanden tussen de meubel- en interieurindustrie. In de meeste gevallen wordt gewerkt met een Beroeps Begeleidende Leerweg. Dat is een beroepsopleiding in de vorm van werkend leren.

Gebaseerd op: meubel