Interieur

Meubelbeurs Brussel 2006

Van 5 tot met 8 november a.s. vindt de 69ste editie van de Internationale Meubelbeurs Brussel plaats in Expo Brussels. Na het verrassende succes van vorig jaar, kan men zich de vraag stellen of de komende editie de vorige nog zou kunnen overtreffen. Het ziet ernaar uit dat het antwoord bevestigend zal zijn. De beurs is wederom volledig bezet, tot de laatste vierkante meter, met een nog internationaler aanbod. De promotionele activiteiten zijn verder opgeschroefd. Elke potentiële bezoeker krijgt een fullcolour krant op A3 formaat én als preview, het Magazine Be toegestuurd. Op de beurs wordt hij en passant over actuele stijlthema’s geïnformeerd door middel van stijlvitrines in de passages. De satellietbeurs Square wordt kleurrijk en in een nostalgische sfeer gestyled, conform de retro-trend.

Uit de contacten met de exposanten weten we dat zij allemaal onverminderd geïnvesteerd hebben in de ontwikkeling van nieuwe collecties en concepten. Het is overigens opvallend dat buitenlandse exposanten al in november, in Brussel nieuwigheden introduceren – vooruitlopend op 2007. Daarmee geven zij het belang van deze beurs aan.

De talrijke aanwezigheid van prominente Duitse firma’s bewijst dat Brussel voor de Duitse fabrikanten een zeer belangrijke exportbeurs geworden is. Om al deze redenen is Brussel eens te meer een hoogst interessante beurs op Europees niveau, met een commercieel slagvaardig aanbod.

De indeling in segmenten wordt consequent doorgevoerd want heeft zijn effect bewezen. De beurs wordt geroemd om zijn overzichtelijk aanbod. Een expressieve Nomade, een bruisende City, een sterke Mozaiek, een verfijnde Privilgège, een innovatieve Square! De segmentatie wordt in de promotiecampagne nog eens extra benadrukt.

Een verfrissende Square

Het beursconcept voor Square is zo afgestemd dat het designaanbod optimaal uitgelicht wordt. Daarom staat het decor dit jaar helemaal in het teken van de retro-trend: met zijn frisse kleuren en uitbundige motieven. Een origineel concept voor een verfrissend aanbod.
Square kan zich beroemen op een aantal nieuwe, zelfs gloednieuwe aanwinsten uit binnen- en buitenland

De Designstreet wordt dit jaar weer bevolkt door een select gezelschap van jonge bedrijven die verrassend uit de hoek komen met spitsvondig en tegelijk marktconform design. Optimo gooit het over een andere boeg: om de creativiteit en de research te stimuleren, ligt het speerpunt van de presentatie op innovatieve materialen.