Binnenafwerking

Metaal met een vleugje design

Dankzij het rechtstreekse contact met de klanten, kan SPIRA als trappenfabrikant inspelen op de persoonlijke wensen van iedereen en zich aanpassen aan specifieke situaties. SPIRA staat al van de eerst editie op Batibouw en is daarmee één van de drie bedrijven die de beurs als sinds een halve eeuw hebben helpen groot maken. Na vijftig jaar specialisatie kent SPIRA een bijzondere voeling, een zekere verbondenheid met het product “trap” Het bedrijf is geen invoerder of verdeler van een naamloze serie of naamloze artikelen. De trap wordt in feite “geboren” binnen SPIRA. Het bedrijf is bij elke schakel in het productieproces aanwezig: zij staan in voor de eerste 3D-plannen en het is in hun eigen ateliers dat vervolgens de metamorfose plaatsvindt van de grote vlakke staalplaat tot trapbomen, van gewone buizen en stalen tot elegante leuningen, enz. Bij SPIRA wordt het merk van begin tot einde gemáákt.

SPIRA-trappen, what’s new?

SPIRA heeft de zelfbouwtrap MOIRA-LXT ook in een versie voor buiten gegoten. De nieuwe buitentrap krijgt een inox hoofdstructuur. De treden kunnen behalve in PVC, nu ook in inox-traanprofiel worden besteld. De inox-trapleuning kan langs één of beide zijden gemonteerd worden. Het model is zo gebruiksvriendelijk dat de vaardige doe-het-zelver het op één dag in elkaar kan zetten. Wie ’s morgens het materiaal aankrijgt, kan dus ’s avonds al een nieuwe trap hebben staan! De trap van SPIRA overtreft bovendien het doorsnee zelfbouwpakket dankzij de bijzonder goede kwaliteit van het gebruikte materieel.

Dankzij het zelfbouwpakket kan op de kosten van een nieuwe trap worden bespaard, zonder aan kwaliteit te moeten inboeten.

INOXCENTER

Onder deze noemer vindt men het bouwbeslag. Wie op zoek is naar de onontbeerlijke brievenbus, met of zonder staander, naamplaat, deurbel, deurtrekker, huisnummer, binnen- en buitenverlichting, verluchtingsrooster, kan hier een ruim assortiment vinden. Deze originele accessoires in inox kunnen ook op maat gemaakt worden.

Als specialist in inox materialen, komt SPIRA/INOXCENTER op Batibouw ook met een nieuw gamma aan naamplaatjes voor de woning in de iXP-serie, met uitgebreide mogelijkheden qua afmetingen en lettertypes. Aanvullend kan de woning worden voorzien van een NUMOX-huisnummer, in inox van 3 mm dik en met een hoogte van 100 of 200 mm naar keuze.

Om het plaatje helemaal te vervolledigen, kan men ook voor binnen- en buitenverlichting in inox bij Spira terecht. Een aangepaste verlichting zorgt ervoor dat de inox producten in de juiste sfeer worden geaccentueerd.

Het gamma van SPIRA/INOXCENTER is elegant, speels en modern. Bovendien kan het materiaal inox nooit teleurstellen: het is sterk, roestvrij en men kan er alle kanten mee uit. Klanten kunnen haast al hun voorkeuren qua vorm en afmetingen verwezenlijkt zien.

INOXCENTER biedt klanten eveneens de mogelijkheid om eender welke trap uit het SPIRA assortiment zelf te plaatsten. Op die manier kan in hoge mate op de kosten worden bespaard.

Met de BALINOX-balustrades en -leuningen kan iedereen die een beetje handig is zijn trappen en overlopen en terrassen beveiligen. Het personeel in de INOXCENTERS werd opgeleid om de klant zo goed mogelijk verder te helpen. SPIRA is trots op haar expertise; de klanten kunnen steeds rekenen op de professionele bijstand van het SPIRA studiebureel.

SPIRA-Eco

Sorteren en recycleren voor het welzijn van het milieu, is voor SPIRA nu reeds twaalf jaar de normaalste zaak. Vandaag brengt SPIRA ook producten op de markt van gerecycleerde kunststof. Niet alleen wordt de afvalberg hiermee verkleind, het materiaal heeft ook beslist veel voordelen.

Het gebruik van treden uit gerecycleerde petflessen – met twintig jaar waarborg – biedt niets dan voordelen. Door deze treden te combineren met aluminium trapbomen en afgewerkt met een inox leuning, bekomt men buitentrappen waarvoor haast geen onderhoud meer nodig is. Er hoeft geen vervuilende houtbescherming of verf meer worden aangebracht. Daarenboven zijn ze geluidsarm, worden ze in de zomer niet heet en in de winter niet koud. Ze zijn duurzaam, maar niet duur!



U vindt Spira nv op Batibouw 2009 van donderdag 26 februari tot zondag 8 maart:
Paleis 3, Stand 212