Binnenafwerking

Met deze binnenafwerkingen zorg je voor een moderne stijl

Met deze binnenafwerkingen zorg je voor een moderne stijl
Tegenwoordig is de moderne stijl erg populair doordat je niet alleen voor het design gaat maar ook voor de functionaliteit van je woning. Het is niet meer die koude sfeer van vroeger maar het gaat nu ook om de warmte en elegantie van de woning optimaliseren. De moderne stijl creëer je niet alleen met meubels in je huis maar ook met verschillende afwerkingen, zoals de wanden, vloeren, ramen en zo nog veel meer details die je kan toepassen aan je woning om zo een functionele en moderne uitstraling te creëren.

Wandafwerking

Als we het hebben over binnenafwerking dan begint het allemaal bij de wandafwerking van je woning om te zorgen voor de juiste stijl en sfeer die je kan creëren met deze tips. Bij een moderne stijl worden vaak lichte natuurlijke kleuren gebruikt voor de wanden. Zo kun je al met het renovlies behangen of gebruiken van dunpleisters van je woning een moderne uitstraling creëren, omdat renovlies behang en dunpleisters kunnen zorgen voor een strakke, gladde en egale look. Betonlook in de moderne stijl is ook erg populair, wat je makkelijk kan creëren met een lichte pleister waar vervolgens overheen geschilderd wordt met een beton kleur die zorgt voor de gewenste uitkomst.

Vloerafwerking

Wanneer je gaat voor een strakke vloer die bij de moderne look past, dan heb je meerdere opties waar je uit kan zien. Zo zijn grote tegels, gietvloeren, gepolijste betonvloer of houten vloeren erg populair, hierbij gaat het niet alleen om de functionaliteit maar ook de look die wat extra kan geven aan de kamer. Er worden vaak lichte houten vloeren geplaatst en soms ook in een vissengraatpatroon wat net dat extra effect kan geven maar op een subtiele manier waardoor de moderne stijl niet wordt verstoord. De functionaliteit is vooral ook te zien bij de vloeren omdat het duurzaam kan zijn maar ook makkelijk in onderhoud en het schoonmaken ervan.

Raamafwerking

In een moderne woning wordt er ook gebruikgemaakt van veel grote ramen zodat er genoeg natuurlijk naar binnen kan komen. Voor de moderne stijl is het belangrijk dat je gordijnen gebruikt die het design niet verstoren zoals minimalistische zachte gordijnen met een wave plooi of rolgordijnen. Wat ook zorgt voor een moderne uitstraling en tevens functioneel is zijn verticale lamellen of moderne jaloezieën. Met deze raamafwerkingen kun je net die finishing touch geven aan je ramen, waarbij nog wel genoeg natuurlijk licht naar binnen kan komen.

Alles draait om detail

Om een moderne stijl te creëren draait het vooral om detail, het moet functioneel en stijlvol zijn. Je kan werken met verschillende details zoals strakke plinten, ingebouwde boekenkasten en ook zeker niet te vergeten de juiste verlichting. Voor de verlichting kan je werken met LED-strips of met spotjes die er functioneel en stijlvol uitzien, maar je kan ook een mooi hanglamp plaatsen met een strakke vorm die kan zorgen voor een statement in de leefruimte. Het detail kan ook zitten in de soort deur en handgrepen of stopcontacten en schakelaar. Zo is te zien dat het kan gaan om grote of kleine details die de moderne stijl creëren.

Ook interessant