Algemeen

Meer ruimte voor ondernemen aan de Katwilgweg

De deputatie van de provincie Antwerpen heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Katwilgweg’ van de stad Antwerpen goedgekeurd. Dit laat toe dat het bedrijventerrein kan geherstructureerd en uitgebreid worden.
Het bedrijventerrein Katwilgweg bevat momenteel nog een groot aantal braakliggende en onderbenutte percelen. Om deze percelen een invulling te geven en het aanbod aan ruimte voor lokale bedrijven te verhogen, is een herstructurering van de site nodig.

'Bedoeling is een hoogwaardig bedrijventerrein te ontwikkelen in een groene en parkachtige omgeving', aldus gedeputeerde voor ruimtelijke ordening en economie Koen Helsen (open vld). 'Een synergie tussen economie en ecologie'. Een bijkomend pluspunt voor deze site is de gunstige ligging en de goede openbare vervoersverbinding.

Ontwerp van het plangebied

'Opzet is te werken met een groen raamwerk, waarbinnen de bouwvelden zullen ingepland worden', licht Koen Helsen toe. 'Het groene karakter van de site is van groot belang. Groendaken worden verplicht op de gebouwen en er zullen geen milieubelastende activiteiten toegelaten worden'.

Langsheen op- en afrit nr. 6 Linkeroever en de Blancefloerlaan, de zichtzijden van het bedrijventerrein, zullen beeldbepalende gebouwen komen, zij moet als het ware een skyline vormen, de poortfunctie van de site ondersteunen. Hier wordt gedacht aan productiegerichte of licht industriële bedrijven, maar ook aan kantoren.

Centraal en in het westelijk gedeelte van de site komen bedrijven met een beperkte hoogte. Een minimale bouwhoogte van 9 meter en een maximale bouwhoogte van 12 meter. Hier wordt de voorkeur gegeven aan bedrijven die atelierruimte nodig hebben, ruimte voor opslag of assemblage. Maar ook bedrijven die hun productie-activiteiten willen aanvullen met een beperkte showroom.

'Dit ruimtelijk uitvoeringsplan zorgt voor een nuttige en kwaliteitsvolle invulling van de site aan de Katwilgweg, met aandacht voor de natuur en de omgeving', besluit Koen Helsen.
Build for Life