Algemeen

Meer ruimte om te sporten in Kalmthout

De deputatie van de provincie Antwerpen zet het licht op groen voor de ontwikkeling van een nieuwe recreatieve sportpool in Kalmthout. Met de goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Sportpak Heikant’ door de deputatie van de provincie Antwerpen kan de gemeenten langsheen de Heikantstraat starten met de aanleg van een aantal sportvelden met bijhorende infrastructuur.
In Kalmthout is er al geruime tijd nood aan ruimte voor sportvoorzieningen in open lucht. Ook de plaatselijke sportverenigingen hebben hiervoor al meermaals aan de alarmbel getrokken.

‘Voor de inrichting van het sportpark werd gefocust het meervoudig gebruik van de accommodatie’, aldus gedeputeerde voor ruimtelijke ordening Koen Helsen (open vld). ‘Zo zullen bijvoorbeeld de kleedkamers, de kantine en de berging aan de voetbalvelden gebruikt worden door al de verschillende voetbalclubs die gebruik maken van de velden’.

Inrichting sportpark

De hoofdtoegang van het sportpark komt aan de Heikantstraat, daar zal een parking aangelegd worden voor een 200 auto’s. Wat verder naar de Foxemaatstraat is er een tweede toegang, enkel voor fietsers en voetgangers.

Centraal worden 4 voetbalvelden ingepland met de nodige infrastructuur, achter de huizen aan de Foxemaatstraat zal een atletiekpiste aangelegd worden met in het midden 2 korfbalvelden. Naast de atletiekpiste wordt een ‘boulodroom’ gebouwd met een schutterspiste, petanquevelden en een kantine. De turnhal wordt voorzien achter de school. Hierdoor sluit het gebouw aan bij de bebouwing van de school en kunnen de leerlingen voor de turnlessen gebruik maken van de hal.

Rondom het project zal een groenbuffer aangepland worden, zodat er voldoende afstand is tussen de sportvelden en de omliggende huizen.

‘Een mooi concept, waar toch vooral de aandacht gaat naar het recreatief gebruik van de sportaccommodatie’, besluit Koen Helsen.
Build for Life