Domotica

Meer partijen ontdekken domotica

Domotica blijft groeien. Werd domotica tot voor kort gezien als iets dat vooral in huizen wordt toegepast, nu kondigen ook grote partijen in de ICT aan meer de focus te leggen op domotica. In de ICT betekent het toepassen van domotica dat het om alle integrale automatisering van gebouwen gaat. Daarbij maakt het niet uit of dit kantoren, zorginstellingen of huizen zijn.

Dat domotica in de ICT-sector doorbreekt komt door de ontwikkelingen rond domotica. Je hebt de software, de apps om domotica-oplossingen op afstand te bedienen en om te monitoren en de gebruikte netwerken voor de oplossingen. Daarbij valt te denken aan netwerken die draadloos fungeren of aan netwerken die met een kabel of een router werken. Er zijn ook steeds meer toepassingen voor het bedienen van domotica op afstand. Dat komt weer door de opkomst van WiFi en mobiel internet zoals UMTS en HSDPA.

Volgens Edwin Vermeulen van domotica-specialist Entron betekent een groeiende interesse van het gebruik van domotica in de ICT-branche echter niet het ICT-kanaal nu meer voordeel heeft boven de installatiebranche. Het draait bij domotica vooral om de functies en het inzicht in de klant en minder om de techniek.

Gebaseerd op: CBM