Verwarming & Sanitair

Mazout Alerts maken leven stookoliegebruiker makkelijker

Mazout Alerts maken leven stookoliegebruiker makkelijker
Een belangrijk voordeel van verwarmen op stookolie is dat de verbruiker te allen tijde zelf de touwtjes in handen heeft. Hij beslist wanneer hij stookolie laat leveren, door welke leverancier en hoeveel liter hij inslaat. Maar, deze vrijheid komt uiteraard ook met een zekere verantwoordelijkheid, men mag niet vergeten eraan te denken om tijdig te bestellen! Om de mazoutgebruiker het leven te vergemakkelijken ontwikkelde Informazout de Mazout Alerts, die zorgen voor een automatische herinnering via e-mail of SMS. Naast een Alert om tijdig te bestellen werden eveneens Alerts ontwikkeld die waarschuwen wanneer het tijd is voor het jaarlijkse onderhoud of de tankcontrole.
Willem Voets, general manager van Informazout, geeft tekst en uitleg: “Wij proberen niet alleen een bron van informatie te zijn voor de consument die verwarmt met stookolie, maar willen ook het comfort en het gebruiksgemak actief verhogen. De Mazout Alerts passen perfect binnen deze visie”, aldus Voets.

Wie zich in wenst te schrijven op de Mazout Alert ‘Bestel Tijdig’, kan dit door eenvoudigweg een bezoekje te brengen aan de website van Informazout. Wie zijn gemiddeld jaarverbruik kent, voert die in samen met de datum van de laatste bestelling. Wie het gemiddeld jaarverbruik niet kent, kan die laten berekenen gebaseerd op de leveringen van de laatste drie jaar. Op basis van dit gemiddeld jaarverbruik én het aantal graaddagen, krijgt de mazoutgebruiker op het juiste moment een mailtje of sms’je. Op dat moment kan deze zijn mazoutpeil checken, en indien gewenst zijn bestelling plaatsen. Het kan daarbij nuttig zijn dat men op de site van Informazout ook de mazoutprijs op de voet kan volgen.

De Mazout Alerts voor het onderhoud van de installatie en de tankcontrole functioneren op een gelijkaardige manier. De gebruiker vult online de benodigde gegevens in: de datum van het laatste onderhoud van de installatie, de datum van de laatste controle van de mazouttank en waar mogelijk de contactgegevens van de cv-installateur. Op die basis worden op het juiste moment reminders gestuurd, via SMS en/of e-mail.

“Vergelijk het met de technische keuring van je wagen”, stelt Willem Voets. “Die is er maar één keer per jaar, dus je verwacht dat je zelf op tijd een oproep in de bus krijgt. Wij willen met onze Mazout Alerts een gelijkaardige service bieden. Als klant hoef je na de inschrijving op de Mazout Alerts niet meer te plannen. We maken het leven dus een beetje eenvoudiger.”

Inschrijven op de Alerts kan via: www.informazout.be/nl/alerts

Ook interessant