Gereedschap

Maximale kracht in zakformaat van Bosch

Boor- en schroefwerkzaamheden die bovenhands of in enge ruimtes uitgevoerd moeten worden, behoren tot de dagelijkse uitdagingen waar de vakman voor komt te staan. Een accuschroefboormachine die ondanks zijn geringe formaat sterke prestaties levert, is dan ook onontbeerlijk. De nieuwe Bosch GSR Mx2Drive Professional biedt de perfecte oplossing voor deze klussen: hij combineert kracht en snelheid met een extreem compacte constructie.

Zijn innovatieve aandrijving met 2 standen maakt een onderbrekingsvrij wisselen van stand mogelijk via de aan/uitschakelaar en biedt optimale kracht (10 Nm). Bovendien biedt de GSR Mx2Drive Professional de hoogste draaisnelheid in de 3,6V-klasse. De 580 omwentelingen per minuut in de 2e stand maken het snel indraaien van kleine schroeven (tot 3,5 x 35mm) mogelijk. Daarnaast overtuigt het toestel ook met zijn handige vorm. Met een koplengte van slechts 158mm en een gewicht van 0,5kg past de GSR Mx2Drive Professional in elke broek- of jaszak. Een vergrendelbare ¼" universele bithouder past op alle gangbare boor- en schroefbits.

De GSR Mx2Drive Professional wordt met zijn groot toepassingsbereik vooral door meubelmakers, keukenbouwers en elektro-installateurs gebruikt. Het toestel is geschikt voor het verwerken van kleine schroeven in spaanplaten, zacht hout of kunststoffen. Dit is bijzonder nuttig bij het monteren van kastdeurscharnieren en looprails voor laden. Door het geïntegreerde LED-licht wordt het werkbereik op donkere plaatsen optimaal verlicht.

Bij zwaardere schroeftoepassingen schakelt de schroevendraaier door het eenvoudig doordrukken van de aan/uitschakelaar in een lagere stand. Daardoor zijn zelfs schroefverbindingen met 5mm-schroeven geen probleem. De geïntegreerde motorrem van de GSR Mx2Drive Professional maakt precies werken bij serieschroefverbindingen mogelijk.

Bosch premium-Lithium-Ion-accu met lange levensduur

De Electronic Cell Protection (ECP) zorgt voor 400% langere levensduur van de Bosch premium-accu's. ECP beschermt de accu betrouwbaar tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Een geheugeneffect blijft achterwege en de accu's zijn ook na maanden niet te zijn gebruikt, gebruiksklaar. Standaard wordt de GSR Mx2Drive Professional met een multi-uurlader geleverd, die zowel 3,6V alsook 10,8V-accu's binnen het uur oplaadt.

De accuschroefboormachine GSR Mx2Drive Professional is in de vakhandel verkrijgbaar tegen de aanbevolen verkoopprijs van 89,95 euro excl. BTW, inclusief twee batterijen, een oplader en een nieuwe, tweedelige verpakking die compatibel is met de L-BOXX van Bosch en hierin zonder probleem opgeborgen kan worden. Een startmodel in karntonnenverpakking, inclusief een batterij en een oplader, is verkrijgbaar tegen de aanbevolen verkoopsprijs van € 69,95, excl. BTW.