Bedrijfsnieuws

Martens hout wordt partner van FSC België

Houtinvoerder en -handel Martens hout met hoofdzetel in Schoten en vestigingen in Turnhout en Leuven werd zopas partner van FSC België. Martens Hout behaalde reeds in 1998 haar FSC certificaat, en kan hiermee terecht bij de pioniers op vlak van FSC gecertificeerd hout gerekend worden in België en zelfs erbuiten. Het FSC keurmerk wordt bij Martens sindsdien hoog in het vaandel gedragen.

Zakendoen met een hart van hout is goed voor de natuur.

“Hout is een schitterende grondstof, die onuitputtelijk is op voorwaarde dat het bos op een verantwoorde manier beheerd wordt”, zegt Eric Martens, “en boscertificering is het middel bij uitstek waarmee het bosbeheer, de houtinvoer en de houthandel hun verantwoordelijkheden op mekaar kunnen afstemmen”.

Promotie voor gecertificeerd hout

Bij Martens hout maakt men er een punt van om klanten te informeren en te adviseren over de fundamentele milieuvriendelijkheid van gecertificeerd hout. Via de samenwerking met FSC België wil men dit nog verder uitbouwen en versterken.
“De vraag naar FSC gecertificeerde houtproducten blijft toenemen, maar wat even hard nodig is zijn gemotiveerde houthandelaars om het verhaal én het product ook bij de klant te krijgen”, zegt Bart Holvoet (Directeur FSC België).

Breed aanbod op diverse locaties

Vanuit de hoofdzetel van Martens hout in Schoten worden ook de vestigingen in Turnhout en Leuven aangestuurd. Martens beschikt reeds over een ruim aanbod FSC gecertificeerd hout en andere houtproducten, die dankzij hun netwerk vlot beschikbaar zijn zowel voor professionele, openbare als particuliere klanten.

Ook interessant


Build for Life