Architectuur

Marte van Maris wint BNI-prijs 2009

De vakjury van de BNI-prijs heeft dit jaar in het project Meet & Greet van Marte van Maris, afgestudeerd aan de KABK in Den Haag, een duidelijke winnaar kunnen aanwijzen uit de acht genomineerde afstudeerprojecten. Daarnaast heeft de jury een eervolle vermelding toegekend aan Angela van Berlo van AKV St. Joost, Breda die het Evoluon in Eindhoven een nieuwe functie toebedeeld.

De jury wees het Meet & Greet-project van Marte van Maris unaniem aan als het beste van de acht genomineerde afstudeerprojecten. Van Maris transformeert een oud pakhuis in Den Haag tot een hostel / cultureel centrum van allure.

Het vijf verdiepingen tellende gebouw wordt een laagdrempelige ontmoetingsplek waar verschillende nationaliteiten elkaar kunnen ontmoeten.

,,Meet en Greet is goed onderbouwd en uitgewerkt. Door de grote omvang in oppervlak, niveaus en combinatie van functies was het makkelijk de grote lijnen uit het oog te verliezen, maar dat is hier niet gebeurd. Een degelijke uitwerking en een zeer actuele problematiek; de combinatie van work and pleasure speelt ook rond nieuwbouw en renovatie in grote steden.”

Lees verder op Architectenweb.nl