Bedrijfsnieuws

Markt- en merkstrategie Reynaers motor voor meer kwaliteit

Reynaers Aluminium actualiseert zijn markt- en merkstrategie als antwoord op de grote uitdagingen op het gebied van de complexe technologie, plaatsingsvereisten en regelgeving voor aluminium oplossingen voor ramen en deuren. Doorgedreven focus op innovatie, kwaliteit, duurzaamheid en partnerschap zijn meer dan ooit de bouwstenen voor de toekomst.

De bouwsector evolueert snel naar complexere technologieën, bouwtechnieken en bouwmaterialen. Dit is het gevolg van de steeds meer eisende energiebewuste consument en de strengere regelgeving. Als toonaangevende innovator op het vlak van hoogtechnologische architecturale aluminium oplossingen voor ramen en deuren positioneert Reynaers Aluminium zich als koploper in de markt. Innovatie, duurzaamheid en kwaliteit zijn een essentieel deel van het DNA van het bedrijf. Zo lanceerde Reynaers Aluminium als eerste de CS104 aluminium oplossing voor passief- en lage energiebouw. Voor een optimale plaatsing van aluminium ramen en deuren met correcte bouwknopen ontwikkelde Reynaers Aluminium de Reynaconnect methode die een luchtdichte installatie van alle Reynaers profielreeksen verzekert. Voor het testen van de nieuwste systemen ontwikkelde en lanceerde Reynaers recent de R-Cube. Deze vooruitstrevende testruimte laat toe om te meten of de aluminium oplossingen beantwoorden aan de strengste thermische en akoestische isolatienormen, alvorens ze op de markt gelanceerd worden.

“Onze antwoorden op de snelle evolutie in de bouwsector mogen echter niet beperkt blijven tot ons als systeemleverancier en -ontwikkelaar. Ook de andere schakels van de bouwketen, namelijk onze partners constructeurs en plaatsers moeten een antwoord bieden op de complexe gevolgen van de nieuwste bouwregelgeving en het groeiend milieubewustzijn van bouwers en verbouwers om zo de hoogstaande kwaliteit van onze oplossingen tot in de woningen en projecten te garanderen. Dit vereist een nieuwe marktstrategie met meer transparantie, kennisoverdracht en professionele omkadering. Wij evolueren immers steeds meer naar een holistische totaalbenadering van het energie-efficiënte buitenschrijnwerk. Hierbij staat de interactie met de andere bouwelementen, thermisch intelligente gevels en kwaliteitsborging doorheen het volledige bouwproces centraal. Opleiding en het delen van expertise met alle bouwpartners is hierbij essentieel,” aldus Bert Geerinckx, algemeen directeur Reynaers Aluminium Belux.

Consument raakt het noorden kwijt

De consument zoekt kwaliteit doorheen de volledige bouwkolom. Dit vereist, zeker door de groei van de renovatiemarkt, multidisciplinaire en flexibele bouwpartners met vakmanschap en kennis. Het wordt voor de bouwer of verbouwer echter moeilijker om door het bos de bomen te zien, daar hij overspoeld wordt door informatie van allerlei aanbieders van “Ramen & Deuren”.

Reynaers Aluminium wil hiermee komaf maken. Dit door te investeren in een duidelijk en coherent merkbeleid, expertise en vakmanschap bij alle onderdelen van de bouwkolom en het scheppen van duidelijkheid over de partners die instaan voor fabricatie en plaatsing. Centraal in de strategie staat het waarborgen van kwaliteit, transparantie en duurzaamheid.

Daarom blijft Reynaers Aluminium investeren in opleiding en ondersteuning van zijn erkende partners constructeurs. De Reynaers constructeurs beschikken over doorgedreven expertise om de bouwheer te adviseren, het schrijnwerk op maat te fabriceren en deze vervolgens te plaatsen op de werf. Daarnaast wenst Reynaers Aluminium onafhankelijke plaatsers die hun raamelementen aankopen bij Reynaers constructeurs te ondersteunen met kennis en advies. Via opleidingen in het Reynaers Institute en ism met Syntra zal de juiste kennisoverdracht naar beide bouwpartijen gebeuren. Ook wil Reynaers Aluminium duidelijkheid scheppen bij de consument over de diverse verkooppunten met verschillende marketing- en communicatieactiviteiten. Zo zijn de Reynaers constructeurs te herkennen via het Reynaers Partner-label en kunnen onafhankelijk plaatsers zich identificeren met het Reynaers Installer-label.
Hierdoor wordt kwaliteit verzekerd en het vertrouwen van de consument bestendigd. Misbruiken van het merk zullen in de toekomst verdwijnen.

Together for better

De aangekondigde marktstrategie gaat samen met een nieuwe merkstrategie die de lange-termijn visie van Reynaers op partnerships, productontwikkeling en duurzaamheid wil versterken. De Together for Better slagzin wordt voortaan de handtekening van het merk Reynaers Aluminium. Hij impliceert de zeer hechte samenwerking en verstandhouding met architecten, projectontwikkelaars, constructeurs en installateurs. Het is enkel door sterke synergieën met alle stakeholders dat Reynaers Aluminium zijn marktpositie in ons land en internationaal verder kan versterken.

“Wij kijken terug op een succesvol 2011. Dankzij onze geactualiseerde markt- en vernieuwde merkstrategie en onze sterke positie in zowel de project- als particuliere markt voor bouwen en verbouwen zijn wij ervan overtuigd dat we onze huidige groei kunnen verderzetten,” besluit Bert Geerinckx.
Build for Life