Duurzaam Bouwen

Markante nieuwigheden op Green-Expo

Van 26 tot 28 september stond Flanders Expo met de vakbeurs Green-Expo volledig in Gent in het teken van groenaanleg en landschapsarchitectuur. Vlaamsearchitectuur.be was ook van de partij en ging specifiek op zoek naar enkele nieuwigheden die van pas kunnen komen voor (landschaps)architecten. Ons oog viel onder meer op gekleurd kunstgras, een nieuwe grindtegel en gekleurd thermowood.

Brems, bij (interieur)architecten vooral bekend omwille van zijn deuren en binnenschrijnwerk is ook erg actief in de branche van het tuinhout en is onder meer marktleider in Thermowood, thermisch behandeld dennenhout. Op Green Expo pakt Brems uit met gekleurde varianten van deze houtsoort. Tekst en uitleg kregen we van Bart Saris.

Ook op de stand van Namgrass speelt kleur een belangrijke rol. Namgras is een afdeling van de Domo-groep, gespecialiseerd in kunstgras. En dat hoeft niet per se een groene kleur te hebben. Bernard De Simpel toonde ons enkele gekleurde uitvoeringen van hun kunstgras. Hiermee speelt Namgras in op de groeiende trend van outdoor living en loungesferen.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be