Interieur

Mark Wilkinson lanceert zijn nieuwe meubelstijl: Deco

" Met dit ontwerp wilde ik de elegantie en raffinement die worden geassocieerd met Art Deco herscheppen " legt Mark uit. Stijl, innovatie, comfort en functionaliteit waren de krachtige symbolen van de Art Deco periode, ook vandaag behouden deze hun kracht om onze levenswijze te inspireren.

Het detail van de ingelegde paneel deur herinnerd aan de dramatische gordijnen van theaters en cinema's uit de dertiger jaren. De klassiek gestileerde pilasters naast de kasten eindigen in de prachtige en complexe uitgesneden vorm van de kroonlijst; de grepen op deuren en lades in nikkel versterken het gevoel van verfijning. Ander knappe details als de elegante scharnieren in nikkel en de onzichtbare magneten, sluiten geruisloos aan bij het plezier dat u aan dit meubilair beleefd.

Keuken en leefruimte zijn in dit ontwerp verenigd, perfect passend in de huidige trend van onthaasting. Aandacht voor detail is ongeëvenaard, alles wat de enthousiaste kok zich kan wensen is onder hand bereik; verborgen uittrekbaar kruidenrek, lades voor kookgerei, dienbladen, verstelbaar bordenrek, etc. Er zijn dozen met deksels in massief hout (perspex binnendoos) voor koffie, thee, suiker, pasta, rijst, geplaatst boven een prachtige halfronde carrousel kast.

Eiland en tafel vormen 1 geheel; een bank, hier heel gedurfd in paars, vormt de rug van het eiland. Een ovale tafel in deco stijl maakt het geheel af. Het eiland zelf is toegewijd aan de bereiding, met massief kapblok, rond, een vorm die de snijplankjes en messenlade onder het blok volgen, een geïntegreerde elektronische weegschaal en een afval systeem in inox.

De meubelstijl Deco wordt hier getoond, uitgevoerd in esdoorn. Het is verkrijgbaar in tal van houtsoorten, waaronder es, eik, kerselaar, walnoot, en in een serie van prachtige verftechnieken. De vloer in echt leer, kleur cognac, is de 'finishing touch'.