Mardasson Memorial is nu toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit

  BE   13 december 2019 Bron: Regie der gebouwen
Mardasson Memorial is nu toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit
Het Mardasson Memorial, het bekende oorlogsmonument in Bastenaken, is nu toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit. De Regie der Gebouwen, de vastgoedbeheerder van de federale overheid, liet een hellend vlak aanleggen dat ge´ntegreerd is in het monument.

Er werd voor gezorgd dat de werken klaren waren vˇˇr de plechtigheden rond de 75ste verjaardag van de Slag om de Ardennen, die van 13 tot en met 16 december 2019 in Bastenaken plaatsvinden.

Mardasson Memorial in Bastenaken
Hellend vlak voor personen met een beperkte mobiliteit

Mardasson Memorial in Bastenaken

Historiek

Het Mardasson Memorial, opgericht op initiatief van de Belgisch-Amerikaanse Associatie, werd op 16 juli 1950 ingehuldigd.

Het monument herdenkt de Slag om de Ardennen, die plaatsvond van 16 december 1944 tot 16 januari 1945. Tijdens deze Slag leverden de geallieerden strijd tegen het verrassingsoffensief van het Duitse leger. Er lieten toen heel wat mensen het leven, onder wie ook veel Amerikaanse soldaten. Het monument houdt de herinnering levend aan de 76.890 Amerikaanse soldaten die tijdens deze Slag hun leven gaven voor de bevrijding van BelgiŰ of ernstig gewond geraakten. Het is ook het symbool van de duurzame vriendschapsband tussen het Belgische en Amerikaanse volk, die schouder aan schouder strijd leverden tegen de Duitse bezetter.

De keuze voor de locatie van het monument viel op Bastenaken omdat deze stad tijdens de Slag om de Ardennen het middelpunt vormde van de strijd.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo