Interieur

Man vindt rommel fnuikend voor sfeer

Mannen hebben meer last van rommel in huis dan vrouwen. Zij vinden een rotzooitje een dooddoener voor de sfeer. Vrouwen hebben daar niet zo veel moeite mee. Zij vinden het belangrijker dat er `persoonlijkheid` in een huis zit, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau De Vos & Janssen. Het onderzoek onder 522 mannen en vrouwen is gedaan in opdracht van woontijdschrift Adriadne at Home.

Gemiddeld wordt per jaar meer dan 1.000 euro besteed aan woonaccessoires en andere veranderingen in de woning. Daartoe behoren prullaria zoals bloemen, kussens en kaarsen (voor zo`n 475 per jaar) maar ook `verbouwingen` aan toilet en zolder (voor zo`n 583 euro per jaar).

Vooral vrouwen kopen hebbedingetjes voor in huis. Zij hebben hier meer aardigheid in dan de mannen. Het meeste geld wordt besteed aan sfeermakers zoals foto`s, bloemen, waxinelichtjes en andere kaarsen. Wanneer er bezoek komt, wordt ook meer aandacht besteed aan het huis. Bijna 40% van de ondervraagden haalt dan zelfs het speciale servies of bestek tevoorschijn.

Gebaseerd op: Algemeen Dagblad