Gereedschap

Makita combineert kruislijn- en puntlaser in één apparaat

Het assortiment meetapparatuur van Makita is uitgebreid met een kruislijn- en (vijf)puntlaser in één. De kruislijnlaser is zelfnivellerend en produceert een heldere horizontale en/of verticale lijn die tot 15 meter zichtbaar is. Met een detector zijn de lijnen zelfs zichtbaar tot 60 meter. Daarnaast projecteert de puntlaser vier extra laserpunten, links-rechts en beneden-boven de lijn. Dat maakt dit nieuwe meetapparaat geschikt voor uitlijning op 90 tot 180 graden boven en zijwaarts.

De compacte Makita kruislijn- en puntlaser SK103PZ werkt snel, eenvoudig en nauwkeurig. Het apparaat beschikt over handige functies, die het foutloos uitzetten en bepalen van meetpunten vergemakkelijken. De laser is zelfnivellerend tot 4 graden en voorzien van een lock modus voor lijnen onder een hoek. Ook is de laser uitgerust met een pulse-power modus. De power zorgt voor een betere zichtbaarheid van de lijnen en de pulse regelt een betere standtijd per set batterijen. De kruislijnlaser is voorzien van een ¼” statiefschroefdraad en kan daarmee bevestigd worden op alle gangbare statieven voor fotocamera’s. Kijk voor de technische specificaties op www.makita.nl.

Makita combineert kruislijn- en puntlaser in één apparaat

Handige extra’s

De nieuwe kruislijn- en puntlaser is zowel binnen als buiten te gebruiken en ideaal voor aannemers, tegelzetters en schrijnwerkers. De IP54 classificatie garandeert dat de laser stof- en waterdicht is en dus geschikt voor gebruik op de bouwplaats. Makita levert de gecombineerde kruislijn- en puntlaser met een handige magnetische montagebeugel en een reflecterende magnetische richtplaat. Na gebruik berg je de laser veilig op in de meegeleverde stevige Cordura tas.

Ook interessant