Algemeen

Maffia bouwde zonder vergunning kleine stad

De Napolitaanse maffia, de Camorra, heeft vijftig appartementsgebouwen die goed zijn voor 435 appartementen op illegale wijze gebouwd in de buitenwijken van de Zuid-Italiaanse grootstad. Volgens satellietbeelden is in drie jaar tijd een kleine stad ontstaan in Casalnuovo, ten noord-oosten van Napels.

De appartementen werden er zonder toestemming van de gemeente en de regio gebouwd. De aansluitingen van de waterleiding en het elektriciteitsnetwerk waren mogelijk dankzij fouten in de certificaten van de stad en werden ook mogelijk gemaakt door de medeplichtigheid van verschillende diensten.

Volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera zweert de burgemeester dat hij niet weet waar de illegale gebouwen zich bevinden, maar is hij bereid om bevel tot afbraak te geven. Er zouden al verschillende appartementen verkocht zijn, vijf ervan zouden zelfs bewoond zijn, aldus de krant.

Uit de eerste bevindingen van de onderzoekers blijkt dat het gebruikte materiaal niet voldoet aan de normen. Er werd verarmd beton gebruikt en het cement en de kabels voor elektriciteit kwamen niet overeen met de veiligheidsstandaard. Dat is belangrijk, want Napels ligt in een gebied dat gevoelig is voor aardbevingen.

Ook interessant


Build for Life