Nieuwbouw

Maastoren wint FGH Vastgoedprijs

De Maastoren in Rotterdam is de winnaar van de FGH Vastgoedprijs 2010. De toren is ontworpen door Dam & Partners Architecten.
De jury oordeelde over het winnende project: “Om op deze relatief kleine kavel, waarvoor ook een stukje land op de Maas moest worden ’veroverd’, zo een prestigieuze kantoortoren te kunnen realiseren, is durf nodig, en goed ondernemerschap van de initiatiefnemer.”

De Maastoren is met 165 meter de hoogste toren van Nederland. Het kantoorgebouw telt 44 verdiepingen en staat aan de voet van de Erasmusbrug. Het tweeledige gebouw verschiet naar boven toe van kleur. Van een donkergrijze plint naar de hoogste verdiepingen die wit zijn.

De FGH Vastgoedprijs beloont onderscheidende initiatieven in de vastgoedmarkt. De prijs is een erkenning voor initiatiefnemers die bij de realisatie van vastgoedprojecten getuigen van durf, visie en ondernemerschap. Bij de beoordeling kijkt de jury naar “in hoeverre het initiatief een gezonde projecteconomie laat zien en een verantwoord projectrisico heeft.” Daarnaast spelen criteria als architectuur, duurzaamheid en maatschappelijke impact een rol.

Lees verder op Architectenweb.nl