Tuin

Maak uw huis en tuin diervriendelijk

Maak uw huis en tuin diervriendelijk
Een uitdagende krabpaal voor de poes of een huisje voor de hond. Ook dieren mogen in de zomer eens lekker genieten. Knaagdieren verwennen we met lekkers of met een extra speeltje. Huisdieren vertroetelen kan nooit kwaad, de liefde die u geeft krijgt u ruimschoots terug. Een spinnende poes en een kwispelende hond of een luid piepende cavia maken het baasje gelukkig. Lang leve onze huisdieren!

Heel wat dieren komen in de zomer en de herfst naar de tuin om er de komende maanden wat tijd doorbrengen. Het kost weinig tijd en moeite om de tuin diervriendelijk te maken, zo worden de seizoenen voor mens en dier een stuk gezelliger. Kijk gewoon eens kritisch naar de planten in de tuin. Vogels zijn dol op bessen, terwijl bijen en hommels vaak te vinden zijn op de lampenpoetser, zonnehoed en andere bloemensoorten. Zodra het kouder wordt, komen de vogels dichterbij huis. Ze gaan nu actief op zoek naar een plek waar ook in koude jaargetijden wat te vinden is. Insectenhotels zijn ook een waardevolle toevoeging aan je tuin. En vallen er bladeren op het gras of tussen de planten? Laat die dan gewoon liggen. Kleine insecten voelen zich heerlijk in een tuin die niet al te netjes is opgeruimd.

Egels op bladerdek

Egels zijn boeiende en nuttige dieren en daardoor een welkome gast in de meeste tuinen. Egels kun je ook vrij eenvoudig uw tuin in lokken, als je elke avond een schaaltje water en wat voer voor ze neerzet, is de kans groot dat er een egel op afkomt. Kattenvoer en wat water zijn perfect. Geef nooit melk te drinken.

Zorg voor een geschikte verblijfplaats voor de egel: een egelhuis. Dit is zelf te bouwen, maar ook kant en klaar te koop. Ruim ook niet alle bladeren op. Maak ergens in de tuin een "rommelhoekje” waar de egel zich ongestoord kan ophouden.

Piepje voor de kat

Kattenliefhebbers weten dat hun dier in huis graag luiert in een lekker mandje of in een kattenhuisje. Worden ze actief dan zijn katten gek op spelen met hengeltjes, catnip speelgoed, knuffels met piepjes of een grote voerbal. Ook kan uw kat urenlang actief zijn met een krabpaal. Beloon uw kat met kattensnoep. Voor een goede verzorging vindt u in onze kattenapotheek middelen voor tandverzorging, ontworming, anti-teken, ontvlooiing of antihaarbal pasta’s. Daarnaast zijn er accessoires voor vachtverzorging of kattenluikjes. Blijft de kat thuis terwijl u langer van huis bent, dan zijn er voederbakken en drinkfonteinen.

Knaagblokken

Knaagdieren houden van spelen en een veilige comfortabele omgeving. Trakteer de diertjes op leuke balletjes en tunnels. Voor voeding zijn er diverse eet- en drinkproducten. Om de geur van het knaagdierverblijf te verfrissen kunt u kiezen voor drie geurverdrijvingsproducten. Voor de verzorging van het gebit van uw knaagdier zijn er knaagblokken en wilgentakjes. Bekijk daarnaast ook ons aanbod aan verzorgingsproducten voor uw knaagdier.

Bodembedekking

Elk knaagdier houdt van een fijne lig- en slaapplek bedekt met zacht materiaal. Bij Brekz.nl haalt u Cotton Comfort (No Smell) bodembedekking van katoenvezels, Supreme Supasoft Bedding Natural voor knaagdieren van milieuvriendelijk gerstestro en nog diverse andere soorten bodembedekking van onder andere grit, houtvezels en stro.