Architectuur

MVRDV wint prijsvraag in Frederiksberg

MVRDV heeft samen met ADEPT de internationale prijsvraag voor het House of Culture and Movement in het Deense Frederiksberg gewonnen. Het project bestaat uit een buurtcentrum, tentoonstellingshal en theater, speeltuin, park en gezondheidscentrum. Volgens MVRDV wordt met het gebouw een nieuwe stedelijke typologie geïntroduceerd.

Doel van het House of Culture and Movement is om de bevolking van Frederiksberg te stimuleren tot een actieve en gezonde levensstijl. Het gebouw van 4.000 vierkante meter, gesitueerd in een 4.500 m2 grote openbare tuin, is het eerste in een serie van drie gebouwen. De eerste fase zal naar verwachting in 2015 worden opgeleverd.

De voornaamste ambitie van het House of Culture and Movement is om Flintholm een dynamische ontmoetingsplaats voor alle leeftijden te bieden, waar men deel kan nemen aan een breed scala van activiteiten. Waar gezondheid, cultuur, recreatie en onderwijs zich vloeiend mengen en een spectaculaire architectonische beleving creëren.

Het hoofdgebouw van het House of Culture and Movement, of Ku-Be (Kultur- og Bevægelseshus) is vormgegeven als een rechthoekig glazen volume met daarin zes gestapelde optimale programmatische elementen. De verbindende ruimte tussen de volumes kan flexibel worden geprogrammeerd als speelruimte waar verschillende activiteiten kunnen worden georganiseerd.

Lees verder op Architectenweb.nl