Bedrijfsnieuws

MTS Benelux specialiseert en diversifieert

Om nog beter in te spelen op de groeiende vraag naar verwarmingsketels enerzijds, en op een efficiëntere dienstverlening aan installateurs en groothandel anderzijds, heeft MTS Benelux structurele veranderingen doorgevoerd. “Tot voor kort boden zowel Chaffoteaux als Ariston zowel verwarmingssystemen als systemen voor sanitair warm water aan. Vanaf nu legt het merk Chaffoteaux zich in hoofdzaak toe op verwarming, en Ariston op sanitair warm water. Dit laat ons toe voor elk merk een nog breder, dieper en gespecialiseerder aanbod naar de distributie te brengen”, aldus Thomas Verhamme, marketingdirecteur voor MTS in België.

Ook in het aantal aanspreekpunten bij MTS Benelux komt dus verandering. Tot voor kort waren bij MTS Benelux twee afzonderlijke verkoopsteams actief. Het ene team stond in voor de verkoop van het Ariston-gamma, het ander team voor de verkoop van het Chaffoteaux-gamma. Elke installateur en vakgroothandelaar had bij MTS Benelux bijgevolg twee verschillende aanspreekpunten. Van nu af verzorgt elke MTS-vertegenwoordiger zowel het volledige Chaffoteaux-gamma als het volledige Ariston-gamma. De klant heeft dus maar één aanspreekpunt meer. Bovendien kan dat ene aanspreekpunt hem een veel bredere keuze aanbieden, en dat niet alleen inzake verwarmingsketels, maar ook inzake thermische zonnepanelen, cv-boilers en voorraadtanks, badgeisers, waterverwarmers, airconditioners, installatieaccessoires, regelingen ...

De nieuwe structuur, onder leiding van verkoopsdirectrice Pascale Vandenweghe, splitst daarenboven de ploeg van MTS-vertegenwoordigers op in drie gespecialiseerde teams, volledig op maat van de marktsegmentatie die MTS hanteert. Eén team ondersteunt uitsluitend de installateurs, een tweede team volgt de contacten en wensen van de groothandel op, een laatste team ondervangt de projecten, studieburelen en sociale-woningbouwmaatschappijen. Zo kan elke vertegenwoordiger voor de volle 100% inspelen op de specifieke wensen van de diverse klanten, en is elk van de klanten verzekerd van een optimale dienstverlening.