Architectuur

MHMA: Nieuwbouwwoning op een klein perceel in Grimbergen

MHMA: Nieuwbouwwoning op een klein perceel in Grimbergen
De woning, die onderdak biedt aan een gezin met 3 kinderen en een praktijkruimte, is gelegen op een relatief klein perceel in het Vlaams-Brabantse Grimbergen. Om die reden werd het programma gestapeld in drie bouwlagen waarvan 1 ondergronds, om de beschikbare oppervlakte optimaal te benuttigen.

Het volume krijgt vorm door op speelse wijze invulling te geven aan de stedenbouwkundige voorschriften die een dak met minimaal 2 dakhellingen voorschrijven. Door een aaneenschakeling van lessenaarsdaken wordt een klassiek zadeldak vermeden en ontstaat er een spel van volumes die met elkaar in dialoog gaan.

Een muur van groen-blijvende klimop zal vanaf de voet van de thalud de tuin omwallen en zo een permanent privacy-scherm bieden voor de tuin evenals voor de grote raampartijen op het gelijkvloers.

Architect: JR-architecten

Ontdek op zaterdag 28 en zondag 29 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant