Architectuur

MHMA: Moderne ééngezinswoning in Bonheiden

MHMA: Moderne ééngezinswoning in Bonheiden
Sobere lijnen en volumes kenmerken de architectuur van deze eengezinswoning met architectenbureau. De professionele ruimtes situeren zich aan de straatzijde (= noordzijde). Via het langgerekte raam van de bureauruimte op de verdieping heeft men een panoramisch zicht op de beboste omgeving. De straatgevel wordt visueel verbreed door een functionele muur afgewerkt in zwarte crepie. De witte carraramarmer in de inkomhal en op de trap ontvangen daglicht via een langwerpige lichtstraat met een lengte van meer dan 6 m.

De dakoversteek en de terrassen in de achtergevel functioneren als zonnewering en de grote glaspartijen zorgen voor een optimaal contact van de leef- en slaapruimtes met de achterliggende tuin. Het gebruik van o.a. (witte) epoxyvloeren, indirecte verlichting en het minimalistische ingebouwde meubilair versterken het tijdloze karakter van de woning.

Architect: Architect Michel Muylaert

Ontdek op zaterdag 29 en zondag 30 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant