Algemeen

Luik kandidaat voor de organisatie van Expo 2017

Luik stelt zich kandidaat voor de organisatie van de wereldtentoonstelling in 2017. De kandidatuur wordt onder meer gesteund door de federale regering. Het gaat om een project van wereldformaat dat doet denken aan de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel. Als Expo 2017 effectief in Luik plaatsvindt, dan betekent dat miljoenen bezoekers voor België.

Het thema van de kandidatuur is dat van de connectiviteit, onder de slogan 'Connecting the World, Linking People'. Dat thema strookt met de werkelijkheid van België en van Luik. Beiden liggen in het hart van Europa en staan open voor de wereld. De locatie die voor Expo 2017 werd gekozen is die van Coronmeuse, ten noorden van Luik. Na afloop wordt de plek een ecowijk.

Begin juni dient de federale regering de kandidatuur in bij het Internationaal Bureau voor Tentoonstellingen. De organiserende stad wordt in december 2012 gekozen tijdens de Algemene Vergadering van het Internationaal Bureau voor Tentoonstellingen. 157 staten brengen elk hun stem uit.

Link: www.liege-expo2017.com
Build for Life