Interieur

Louvre van Abu Dhabi een beetje Belgisch

Het innovatieve ontwerp van het museum - een filiaal van het Parijse Louvre - is van de hand van Jean Nouvel die reeds een Pritzker Prize in de wacht sleepte. Het situeert zich op het Saadiyat Island en combineert modern design met traditionele elementen uit de regio. Dat verregaande innovatie ook mogelijk is in sectoren waarmee ze niet in eerste instantie geassocieerd wordt, wordt aangetoond door twee Oost-Vlaamse bedrijven. Bij dit enorme prestigeproject, dat wereldwijd bijzonder veel aandacht zal krijgen, spelen immers zowel natuursteenverwerkingsbedrijf Van den Weghe uit Zulte als het Gentse glasbedrijf Meyvaert Glass Engineering een prominente rol.

Meyvaert Glass engineering’ levert het glas en natuursteensteenverwerkingsbedrijf Van den Weghe uit Zulte de stenen voor de tentoonstellingskasten.

De opening van het museum werd al enkele keren uitgesteld wegens vertragingen aan de werkzaamheden, maar is nu voorzien voor eind 2016. Het emiraat wil met het museum en met een Guggenheimmusem dat in 2017 de deuren moet openen meer inkomsten halen uit toerisme om minder afhankelijk te zijn van olie.

Bekijk meer mooie foto's en laat u inspireren op Imagicasa.be

Ook interessant