Bedrijfsnieuws

Logistieke formule van Goodman kent snelle expansie in Duitsland

De industriële vastgoedgroep Goodman ontwikkelt dit jaar 73.270 m² logistieke ruimte in Duitsland volgens het "Own + Develop + Manage"-principe. Goodman blijft hierbij eigenaar en beheerder van de magazijnruimte en verhuurt haar faciliteiten en diensten aan Schenker, DHL Freight, Schmalz + Schön en Metsä Tissue. Voor Schenker wordt 8000 m² magazijnruimte ontwikkeld in Chemnitz nabij Dresden. Schenker is één van de grootste internationale logistieke service providers en beschikt in België over 3 filialen, voor de divisie in Willebroek deed Schenker in 2006 beroep op de Belgische projectontwikkelaar Eurinpro dat kort daarna werd overgenomen door Goodman.

DHL Freight, de transportafdeling van DHL wil met de uitbreiding en optimalisatie van haar logistieke faciliteiten binnen de Nuremberg regio voldoen aan de groei van haar bedrijfstak. Goodman staat DHL daarin bij om 12.270 m² oppervlakte laadruimte te voorzien in Nuremberg, in Zuid-Duitsland.

17.000 m² werd voorzien voor Schmalz + Schön, een Duits transportbedrijf in volle expansie. De terreinen zijn gelegen in Mülheim an der Ruhr in West-Duitsland en zullen worden opgeleverd in oktober dit jaar.

Voor Metsä Tissue, een belangrijke verdeler van papieren zakdoekjes ontwikkelt Goodman tegen eind 2008 36.000 m² in Düren nabij Dusseldorf.

Goodman is verheugd om deze bedrijven te mogen ondersteunen bij hun logistieke uitbreiding. Deze nieuwe realisaties zijn tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen Goodman en haar klanten. Goodman haar sterkte zit niet alleen in haar dienstverlening op basis van de formule "Own + Develop + Manage", maar ook in het kiezen van zeer strategische bedrijfslocaties. Voor deze bedrijven is dit een kostbesparende formule die de efficiëntie van de bedrijven verhoogd, zo kunnen zij zich immers volledig richten op hun eigen corps business.
Build for Life