Algemeen

Leuven in beroep tegen winkelcomplex Just Under The Sky

De stad Leuven gaat in beroep tegen de vergunningen voor Just Under The Sky, het grootschalige winkelcomplex dat aan de van Praetbrug in Brussel moet verrijzen. Het project heeft al een bouw- en milieuvergunning, maar de Leuvense middenstand zal daar zeker hinder van ondervinden, zegt schepen van Handel Els Van Hoof.

Just Under the Sky is één van de drie grote winkelprojecten rond de hoofdstad, samen met Uplace in Machelen en Neo op de Heizel. Enkele dagen geleden raakte bekend dat het project van 61.500 vierkante meter groen licht kreeg en zowel de bouw- als de milieuvergunning in alle stilte zijn toegekend. Met de ogen gericht op de nog grotere projecten Uplace en Neo kwam het project aan de Van Praetbrug zonder veel heisa aan de vergunningen.

Maar Leuvens schepen van Handel Els Van Hoof trekt nu ten strijde tegen Just Under The Sky. Ze is bezorgd dat het winkelcomplex consumenten uit Leuven zou weghalen. Daarom tekent ze beroep aan. "Het is de bedoeling van die megashoppingcentra om ook impact te hebben op Leuven. Ze hebben de bedoeling om consumenten van Leuven aan te trekken. Daardoor krijgt de middenstand in Leuven minder kansen en komt er meer leegstand."

Ook interessant


Build for Life